Vuoden 2017 matkat siistissä paketissa

 Vuonna 2017 trendinä oli selvästikin vanhat, tutut suosikit, mutta pari uutta maatakin sentään saimme listalle.

Tammikuu

Vuosi vaihtui jälleen Lanzarotella, jossa olimme jo kolmatta vuotta peräkkäin. Tällä matkalla totesinkin, että seuraava vuosi vaihtuu meidän kohdallamme jossain muualla. Alkaa olla meinaan sen verran tutut kuviot.

 

 

Puerto del Carmenin rantaa

 

Ainoat selkeät asiat, jotka muistan reissusta, on aivan jäätävä flunssa (joka tuntuu olevan mun uusi joulunalusperinne, niiskis vaan) ja älyttömän kylmä tuuli, joka puhalteli jouluaatonaattona viinitilavierailulla.

Onneksi blogista löytyy hieman enemmän muistoja, tässä linkit:

Gluteenittomat ravintolavinkit Puerto del Carmeniin

Viinitilavierailulla Lanzarotella

Helmikuu

Helmikuu ja hiihtoloma. Ne kuuluvat omassa päässäni tiukasti yhteen, kun takana on kohta 20 vuotta opettajan hommia. Hiihtolomalla 2017 en syöksynyt kauppaan hankkimaan suksia, vaan valitsin matkakohteeksi oman (ja aika monen muunkin) suosikkikaupungin, Lontoon.

 

Oxford Streetin ruuhkaa

 

Omat sormet ei enää riitä laskemaan, paljonko Lontoon-reissuja on takana, mutta kaipuu takaisin on aina yhtä suuri. Tällä Lontoon-matkalla keskityimme nauttimaan ruoasta, koska Lontoo on ruokaherkuttelijan unelmakohde. Matka tehtiin aika pienellä budjetilla, joten pari säästövinkkiäkin löytyy Lontoossa matkustamiseen.

Lontoon-juttuni löydät näistä linkeistä:

Ravintolasuosikkini Lontoossa

Lontoo – pubeja ja fine diningia

Helposti Lontooseen – Heathrow Connect

Kävelyretkellä Lontoossa

Huhtikuu

Lennähdimme pitkäperjantaina Floridaan ja sieltä risteilylle Celebrity Silhouetten mukana. Vapaiden säätämisessä oli vähän työtä Karin kohdalla, mutta näin jälkeen päin mietittynä tämä oli ehkäpä vuoden 2017 paras reissu. Etenkin, kun pääsimme risteilyn lopussa nostamaan maljat juuri syntyneelle lapsenlapselle.

 

Celebrity Silhouette Meksikossa

 

Muuten olenkin ihan lukossa tämän matkan kanssa, koska kotiin palattuamme saimme niin synkkiä uutisia, että matkailoja oli ihan turha yrittää etsiä – muista iloista puhumattakaan. Elämä kuitenkin jatkuu huonojen uutisten jälkeenkin, joten ehkäpä vielä jonain päivänä saan kirjoitettua vähän risteilyraporttiakin. Floridan pieneen helmeen, Lauderdale-by-the-Seahin pääset tutustumaan tästä linkistä:

Sympaattinen löytö Floridassa

Kesäkuu

Kesäkuussa oli alun perin tarkoitus lähteä kolmeksi viikoksi Torreviejaan, mutta matka lyheni reilun viikon mittaiseksi. Tämä matka oli tarkoitettu irtiotoksi työvuoden jälkeen ja sellainen siitä tulikin. Jopa niin, että keskityin pelkästään lomailuun, yhtään uutta blogijuttua Espanjasta ei tullut. Suosittelen silti lukemaan Torreviejan -suosikkini vuodelta 2016:

Omat suosikkini Torreviejassa

Heinäkuu

Heinäkuuta varjosti suru. Järjestelin hautajaisia ja kaiken muun lisäksi Karilla puhkesi umpilisäke, mistä seurasi vatsakalvon tulehdus. Pienenä ilonpilkahduksena vietimme myös ristiäisiä ja sen jälkeen lähdimme pariksi päiväksi Tallinnaan. Kari oli vielä toipilaana, eikä jaksanut oikein kulkea mihinkään. Vaihdoin lennosta ravintolavarauksemme ja hyvä niin. Rotermannin Kaks Kokka -ravintola yllätti positiivisesti: annokset olivat todella kauniita ja herkullisia ja pöytään erikseen tuotu lämmin tattarileipä piste iin päällä.

 

Hania, Kreeta

 

Heinäkuun lopulla lähdimme rantalomalle Kreetalle. Kohteena oli meille jo ennestään tuttu Agii Apostolii. Kävimme monena iltana syömässä Haniassa ja siitähän syntyi oma blogikirjoituskin:

Hitit ja hudit: 3+1 ravintolavinkkiä Haniaan

Lokakuu

Jos jotain olin odottanut, niin tätä: Välimeren-risteilyä yhdessä äitini kanssa. Etukäteen hieman jännitin, että mitä jos äitini ei näekään risteilyissä mitään ihmeellistä ja on pettynyt matkan jälkeen. Ei olisi tarvinnut. Äiti tykkäsi matkasta todella paljon ja lupasi lähteä uudelleenkin risteilylle, jos sopiva tilanne tulee. (Ja niitähän tulee, kun on tällainen innokas matkanjärjestäjä tyttärenä.)

 

Freedom of the Seas

 

Itse en saanut ihan niin mahtavaa wow -fiilistä kuin aiemmilla risteilyillä, mutta onneksi tulee uusia risteilyjä. Mulla oli aika paljon ongelmia terveyden kanssa, mm. migreeni kiusasi matkan aikana.

Välimeren-risteilystä voit lukea lisääkin:

3. Välimeren-risteily

Ensimmäisen risteilyn kokemuksia

Joulukuu

Joulukuun matkasta voi vasta lukea matkasuunnitelmien puolelta. Lisään tänne jutut Omanin -matkalta heti, kun sellaiset saan kirjoitettua.

Talvea pakoon, pliis!


Matkavuosi 2017 lukuina:

vierailtuja maita 12 (Espanja, Iso-Britannia, Yhdysvallat, Jamaika, Caymansaaret, Meksiko, Bahamasaaret, Viro, Ranska, Italia, Monaco ja Oman), joista uusia maita minulle 3

risteilyjä 1 Tallinnaan, 1 miniristeily Ruotsiin ja 2 viikon risteilyä , uusia aluksia Celebrity Silhouette ja Freedom of the Seas

hotelleja ulkomailla 4, kotimaassa 2

huoneistohotelleja ulkomailla 1

vuokra-asuntoja (mm. AirBnB) 1

Kiitos jälleen teille, jotka luette blogiani. Toivottavasti viihdyt matkajuttujeni parissa myös vuonna 2018!

 

 

 

 

2 thoughts on “Vuoden 2017 matkat siistissä paketissa

  1. On kyllä vuoteen mahtunut näköjään niin iloja, kuin surujakin. Toivottavasti ensi vuosi on iloisempi ja vähintäänkin yhtä onnistunut matkojen osalta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.