Instagram Travel Thursday: Vuosi 2016, täynnä muistoja

Instagram Travel Thursday vie tällä kertaa aikamatkalle, kun tammikuun teemana on vuoden 2016 matkat.

Vuosi 2016 jää itselleni muistoihin vuotena, jolloin viimein toteutimme haaveemme vuorotteluvapaasta. Alun perin oli aivan selvää, että Suomessa emme noita työstä vapaita kuukausia vietä, joten matkakokemuksia tuli tavallista vuotta enemmän. Tässä pieni kooste vuoden 2016 matkoistamme.

 

Tammikuu 2016 

IGTT, Lanzarote

Lanzarote on pohjoisin Kanariansaarista ja meille paikka, jossa vietimme jo kolmatta kertaa joulua ja uuttavuotta. Vuosi 2016 alkoi siis samassa paikassa kuin vuosi 2015 (ja vuosi 2017.)

Miksi ihmeessä jo kolmatta kertaa samaan paikkaan? Hei, me ehkä ollaan just niin tylsiä, hah. Mietimme tuota itsekin juuri loppuneen loman aikana ja totesimme, että Lanzarote ja Puerto del Carmen on vaan niin meille sopiva paikka: sopivan rauhallinen, paljon eri ruokailuvaihtoehtoja ja sopiva hintataso.

Aikaisemmista Lanzaroten-matkoista olen kirjoittanut:

Kiinnostaako Kanaria, lumoaako Lanzarote?
Aurinkoa, sangriaa ja bussien odotusta Lanzarotella
Jouluateria Lanzarotella

Maaliskuu

Maaliskuussa olimme molemmat jo vuorotteluvapaalla ja oli aika lähteä matkaan. Suunnitelmat olivat olleet selvät jo pitkään ja niinpä lennähdimme Frankfurtin ja Singaporen kautta Sydneyyn, jossa meitä odotti ehkä upein näköala hotellin ikkunasta ikinä. Ikuiseksi harmikseni en jaksanut lukuisten matkatuntien jälkeen mennä kylpyyn, josta olisi auennut tuo sama näkymä.

fullsizerender-11              IGTT, Sydney

 

Eka osa matkaamme oli 12 yön risteily eteläisellä Tyynellämerellä Voyager of the Seas -aluksella. Laivan reitistä ja risteilystä pääset lukemaan lisää täältä:

Tuhti infopaketti Tyynenmeren-risteilystä ja matkavalmistelua
(Lähes) kaikki ovet avoinna, All Access Tour Royal Caribbeanilla

IGTT, Fidzi

Tämä maisema Fidzi-saarilta on syy siihen, miksi halusimme risteilylle. Upea ranta, ihanan turkoosi meri ja se rauha!! Vieläkin rauhoitun pelkästään ajattelemalla noita päiviä, kun ei ollut kiire minnekään.

Huhtikuu

Aivan maaliskuun lopulla lensimme Adelaideen, jossa vietimme viisi yötä. Kari muisti edelleen kadut niin hyvin (asuttuaan kaupungissa puoli vuotta 1990-luvun alussa), että minulla oli mainio paikallisopas matkassa mukana. Itse en olisi todennäköisesti selvinnyt lentokenttäbussista hotellillemme, sen verran surkea olen karttojen kanssa.

IGTT, Barossa

Minulle ikimuistoisinta oli aprillipäivä viinitiloissa Barossassa. Täytyy tosin sanoa, että onneksi tein muistiinpanoja noilla käynneillä, iltapäivästä alkoi olla pieni hutikka päällänsä, kun olimme kolmannella tilalla. Onneksi meillä oli hyvä kuski, joka hoiti meidät turvallisesti takaisin Adelaideen.

Viinitilakäynneistä voit lukea täältä:

Ihan täydellinen päivä | Jacob’s Creek Wines
Viinin viemää | Hewitson Wines
Viininpunainen iltapäivä | Yalumba Wines

Huhtikuu

Joskus täytyy käydä kotonakin ja me piipahdimme Suomeen 11 päiväksi. Kun reissuvaatteet oli pesty ja sukulaiset nähty, oli aika taas lähteä. Meitä odotti Espanjan Torrevieja ja sieltä vuokrattu kerrostalokolmio, jossa vietimme reilut 10 viikkoa.

IGTT, Torrevieja

 

Meillä oli asunnossamme ikioma kattoterassi ja näitä näkymiä tuli katsottua aika usein. Silloin siis, kun emme olleet rannalla tai reissussa. Teimme pieniä päiväretkiä lähiympäristöön, mm. Cartagenaan ja Orihuelaan.

 

IGTT, Torrevieja

 

Tämä autoservicio ei ollut enää toiminnassa, mutta sen alakerrassa oleva kahvila kylläkin. Siihen oli helppo pysähtyä matkalla kauppaan tai kotiin.

 

IGTT, Orihuela

 

Tästä kuvasta muistuu mieleeni kuuma päivä Orihuelassa. Ensin ei löytynyt ruokapaikkaa mistään ja sen jälkeen suunnitellut museokäynnit menivät pieleen siestan vuoksi. No, näitä sattuu (varsinkin, jos ei ihan ole vielä sisäistänyt tuota siestan tarvetta).

Torreviejasta löytyy lisälukemistakin:

Antiikin roomalaisista flamencon rytmeihin
Minne menisit, jos voisit matkustaa minne tahansa?
Omat suosikkini Torreviejassa

 

Toukokuu

Muuten pysyttelimme Torreviejan lähettyvillä, mutta toukokuussa lähdimme viiden päivän kierrokselle Andalusiaan ja lopulta käväisimme Portugalin puolellakin.

IGTT, Granada

Minä halusin nähdä Granadan ja siellä Alhambran. Toisin kuitenkin kävi ja tämän lähemmäksi Alhambraa emme päässeet. Surkuhupaisa Granadan -vierailu on tulossa kohta blogiin luettavaksi, jos sitä et vanhasta blogistani lukenut. Ylläoleva kuva sen sijaan oli yksi suosituimmista matkakuvistani viime vuonna.

 

IGTT, Portugali

Portugalin puolella meitä odotti majatalo Quinta dos Tesouros, jonka puutarhassa oli aikaa levähtää ja nauttia kevään lämmöstä. Plussaa vielä se, että majatalon emäntä omisti myös leipomon, jossa oli vaikka mitä gluteenittomia tuotteita. Kari sai runsaan aamupalan päälle vielä vastapaistettuja tattariohukaisia itsetehdyn appelsiinihillon kanssa.

 

Heinäkuu

IGTT - Tallinna             IGTT - Tallinna

Heinäkuun alussa kävimme sateisessa Tallinnassa. Tuolta reissulta jäi mieleen rankkasateen ja tulvien lisäksi mukava ravintolatuttavuus Kivi Paber Käärid, josta kirjoitin juttua blogiinkin:

Keskustaa kauemmas Tallinnassa: Telliskivi ja Kivi Paber Käärid

IGTT - Tallinna

Heinäkuun lopulla suuntasimme kohti manner-Kreikkaa ja pienen pientä kylää nimeltä Mitikas. Tarkoitus oli viettää rauhallinen rantaloma nauttien kreikkalaisen keittiön herkuista ja juuri sellainen lomastamme tulikin. Iltaravintoloita oli 4-5, joten kaikkia ehdimme kokeilla ja palata suosikkipaikkaamme vielä uudelleenkin.

IGTT, Mitikas            IGTT, Mitikas

 

Etenkin nämä sardiinit veivät kielen mennessään. Ja jos jotain kalasta jäi jäljelle, pitivät tavernoiden kissat huolta siitä, että roskiin eivät kalanpäät päätyneet.

Syyskuu ja joulukuu

IGTT -Tallinna

Tallinnaan, Tallinnaan. Vuonna 2016 kävin kolmesti Tallinnassa. Kaksi kertaa Karin kanssa ja kerran työkaverini seurassa. Niistä vierailuista voi lukea täältä:

Pikapyrähdys Tallinnaan
Von Krahli Aed, helppoa herkuttelua Tallinnassa

Matkavuosi 2016 lukuina:

vierailtuja maita 9 (Espanja, Australia, Singapore, Ranska (Uusi-Kaledonia), Fidzi, Vanuatu, Portugali, Viro, Kreikka), joista uusia maita minulle 4

risteilyjä 1 pitkä ja muutama Tallinnan-pyrähdys, uusia aluksia Voyager of the Seas

hotelleja ulkomailla 5, kotimaassa 2

huoneistohotelleja ulkomailla 4

vuokra-asuntoja (mm. AirBnB) 3

Ja ennen kaikkea: satoja lukijoita. Kiitokset tulevat sydämeni pohjasta.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka järjestäjinä tänä vuonna toimivat Travellover ja Muru MouMinut löytää Instagramista nimimerkillä @matkailoja_blog.

 

 

12 thoughts on “Instagram Travel Thursday: Vuosi 2016, täynnä muistoja

 1. Hieno vuosi teillä. Kyllä se vaan niin on että mitä enemmän aikaa sitä enemmän ja pidempiä reissuja. Vaikka välillä olisi aikaakin niin mä jään joskus kotiin keräämään voimia. Nyt olen lomaillut pari viikkoa ja en ole ollut kuin vajaan viikon Pohjanmaalla, muuten ihan kotosalla. Ja on ollut kyllä oikein ihana pysähdys, välillä mietin että mikä päivä on. Tuli tarpeeseen. Hyvää reissuvuotta!

  1. Sarsa, oli kyllä mahtava matkavuosi. Mehän lähdetään aina reissuun, kun loma alkaa. Ja ihan syystä. Nytkin jouluna tuli juteltua, kuljettua käsi kädessä ja ennen kaikkea naurettua yhdessä paljon enemmän kuin arkena, koska sitä yhteistä aikaa ei vaan ole.

 2. Voihan on teillä ollut hieno reissu. Miltä tuntui olla pidempään Espanjassa? Itse haaveilen eläkepäiviksi ostavani jonkun asunnon jostain Välimereltä. Valintaa varten Espanja ja Portugali katsastamatta.

  1. Sari, tykättiin tosi paljon pitkästä pätkästä. Jopa niin paljon, että kesällä lähdetään 3 viikoksi taas. Hieman olemme mekin puhuneet loma-asunnon ostamisesta Espanjasta. Katsotaan, toteutuuko koskaan…

 3. No kyllä on mahtavan kuuloinen (ja näköinen) vuosi johon mahtui monta erilaista matkaa. Tuo risteily kuulostaa niin rentouttavalle, mutta nuo Kreikan ja Espanjan kadut kyllä myös houkuttelevat! Hyvää alkanutta vuotta!

  1. Katja, viime vuoden tapaista ei taida toista ihan lähiaikoina tulla. Valitettavasti, mutta onneksi on ihan huikeita muistoja. Hyvää vuotta 2017 sinullekin!

 4. Vau, mitä reissuja! Muistan itsekin viinitilakierrokselta Western Australiassa, että hiprakkahan siinä tuli, eikä loppukierroksen viineistä ole muuta mielikuvaa, kuin että hyviähän ne taisi olla 😀
  Aivan mahtava kuva kissasta ja Alhambrasta!

  1. Nuo viinitilat ovat tosiaan petollisia, Terhi! 🙂 Ja muistelen juuri lukeneeni sun blogista käynnistä Alhambrassa. Jotkut siis pääsee sinne sisällekin…

 5. Olipa mukava kuulla nuo Lanzarote-mietteet. Ensimmäisen auroinkolomani tein aikoinaan sinne, ja kiva, jos ei ole vallan turismin tärvelemä vieläkään.

  Matkailoa edelleen!

  1. Ei onneksi ole edelleenkään mikään turistirysä. Onhan siellä paljon matkailijoita, mutta esim. sisäänheittäjät ovat todella rauhallisia ja korttelin päässä rantabulevardista on jo todella hiljaista.

 6. Voi että, mikä matkavuosi! Olin itse vuosia sitten vuorotteluvapaalla, mutta silloin en tyhmyyksissäni älynnyt käyttää sitä näin hyvin. Toisaalta jäin vähän ex tempore, mikä teki sen, etten oikein taloudellisesti varautunut siihen. Mutta jos joskus vielä onnistuu, en ehkä vuodessa palaa Suomeen ollenkaan!

  1. Me suunnittelun sulttaanit mietimme tätä irtiottoa suunnilleen kolme vuotta ja se kannatti! Ja tosiasiahan on, että tuolla vuorottelukorvauksella eleli ihan mukavasti Espanjassa. Eli uudet suunnitelmat kehiin, Annika!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.