Talvea kohti ja sen yli! Matkasuunnitelmia seuraaville kuukausille

Ensilumi satoi maahan täällä eteläisessä Suomessa viime viikonloppuna ja nyt ollaan siinä pisteessä, että alkaisi riittää jo. Ainakin mulle. En jaksaisi enää millään kaivaa autoa lumesta sekä aamulla että iltapäivällä.

Jos hyvin käy, matkoilla pääsee lunta pakoon. Minulta on jo kysytty matkasuunnitelmia, kun olen niistä hieman vihjaillut Facebookissa. Tässä siis suunnitelmani talven varalle.

Arrecifen rannalla

Tallinnaan jouluostoksille

Voitin kesällä Eckerö Linen Facebook-kisassa liput päiväristeilylle Tallinnaan.  Tallinnan joulutori on ainakin minulle sellainen asia, josta tulee joulufiilis. Sellainen mukavan rauhallinen olo, kun kävelee käsi kädessä Karin kanssa ja pysähtyy välillä juomaan kuumaa glögiä.

Raatihuoneentorilta löysimme viime joulukuussa pienen kellariravintolan, jossa tarjoilu pelasi pelkästään venäjäksi, mutta tunnelma oli hämyisän lämmin ja glögi tarjoiltiin savimukista.

Samalla teemme hieman jouluostoksia. Virolainen sinappi on väkevää ja sopii mainiosti kinkun kanssa ja Kalevin suklaalla ajattelimme ilahduttaa ystäviämme. Kotiin lähtee muutama pullo virolaista glögiä, kylmiä talvi-iltoja kun on varmasti vielä edessä.

Sangriaa!

 

Lanzarotelle joulua pakoon

Tästähän jo kirjoitinkin. Jätämme jälleen joulun Suomessa väliin ja lennämme Madridin kautta Arrecifeen. Vietämme yön molempiin suuntiin Madridissa ja toiveena olisi ehtiä myös Madridin keskustaan. Joululentojen ostamisestakin on juttua blogissa, ei mennyt tällä kertaa ihan putkeen.

Meitä odottaa vuokra-auto lentokentällä ja vuokrahuoneisto Puerto del Carmenissa. Vietämme sekä joulun että uudenvuoden saarella ja tarkoituksena olisi ainakin päästä tutustumaan viininviljelyyn lähes sateettomassa ympäristössä. Ja sen lisäksi tietysti nauttia lämmöstä, lomasta ja toistemme seurasta. (Plus lukea tuhottoman monta kirjaa.)

Meidän viime vuoden Lanzaroten -joulusta voi lukea yleisfiilistelyä täältä ja ruokajuttuja täältä.

 

Arrecifen ranta

 

Lontooseen, vihdoinkin!

Kauhukseni huomasin, että en ole yli vuoteen käynyt Lontoossa. Hyvä syy siis varata matka. (Etenkin sen jälkeen, kun luin Archie Gone Lebanon –blogista Inkan pikavisiitistä.) Finnairin lennot sattuivat olemaan kohtuullisen edulliset ja hotelli löytyi Paddingtonin aseman lähistöltä, joten…

”We’ll meet again, my dearest.”

Ja vaikka Kari ei täysin ymmärrä syvää rakkauttani Lontooseen, lupautui hän matkaseuraksi, joten rakas kaupunki rakkaimmassa ja parhaassa seurassa. Mahtavaa! Kari lupasi myöhästyneeksi syntymäpäivälahjaksi viedä minut syömään Wheeler’s Oyster Bar & Grill Roomiin. Ravintolan takana kun on Marco Pierre White.

Jaa että kuka Marco? Jos on yhtä intohimoinen Masterchef -fani kuin minä, niin tietää varmasti. Eräs maailman parhaista kokeista. Ainakin mun mielestä.

Lontoosta tulee tuliaisiksi runsaasti pienen pieniä vaatteita, sillä lähipiiriin on tulossa vauvoja ensi vuonna. Saattaa olla, että jossain vaiheessa hieman höperryn tästä (vielä lisää).

Miltä kuulostaa? Selviääkö näillä talven yli?


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookissa suunnittelen kaikenlaista, innostun milloin mistäkin ja jaan risteilyjuttuja. Instagramin puolella pääsee seuraamaan matkoja reaaliajassa ja fiilistelemään menneitä. Twitteristä mut löytää toistaiseksi aika satunnaisesti, mutta joskus kuitenkin…

4 thoughts on “Talvea kohti ja sen yli! Matkasuunnitelmia seuraaville kuukausille

  1. No niin vihdoin näitä paljastuksia! Odoteltu on. Kivat suunnitelmat sinulla. Lämpimään itselläkin tekee mieli mutta perhe voittaa. Lontoo I love Lontoo too. Siellä on vaikka mitä.

    1. Sari, kivoja suunnitelmia tosiaan! Ja perhe. Ei oo parempaa. Just tänään kävin onnittelemassa maailman parasta isää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.