Matkailoja Matkamessuilla

Matkamessut on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma ja ainakin minulle varma tapa lisätä matkakuumetta ja haaveilua. Joka vuosi löytyy uusia, kiehtovia kohteita lisättäväksi haavelistalleni.

 

Vanhat, tutut suosikit eli risteilyt

Aivan ensimmäiseksi kierrän aina risteilyihin liittyvät messuosastot ja tutkin tarjoukset. Risteilyt kun sattuvat olemaan lähinnä sydäntäni. Varustamoista omat osastonsa messuilla on Finnlinesilla ja omalla suosikillani, Royal Caribbeanilla.

 

 

Ja aina välillä tulee risteiltyä Itämerelläkin. Joulukuussa piipahdettiin Viking Gracella ahmimassa maha täyteen jouluruokaa ja helmikuussa on tarkoitus lähteä jälleen Tallinnaan. Kävinkin Eckerö Linen osastolla juttelemassa loistavasta lounge-tilasta ja ehdotin, että loungen gluteenitonta tarjontaa lisättäisiin. (Sain muuten vastauksen, että kannattaa jo varausvaiheessa kertoa ruokarajoitteista, niin osaavat varautua.)

 

 

 

 

Vuoden 2018 matkakohteet

Nolottaa jälleen myöntää, mutta vuoden 2018 matkat on varattu jo tässä vaiheessa vuotta. Sen vuoksi kävinkin mm. Vietnamin osastolla ja nappasin mukaani kartan. Espanjan -osastolta mukaan tarttui tietoa Teneriffan autoreiteistä. Ehkäpä esitteestä löytyy jokin vinkki tulevalle matkalle.

Visit USA -osastolla hain vinkkejä Floridan rannoille. Aiemmin vinkkaamani Lauderdale-by-the-Sea sai varauksetonta kehua myös osastolla olleelta asiantuntijalta.

Tämän vuoden matkoista on tulossa lisätietoa blogiin viimeistään keväämmällä. Sitä ennen olisi tarkoitus kertoa ainakin Omanista ja antaa muutamia käytännön vinkkejä risteilyn varaamiseen.

 

 

Lähteäkö messuille vai ei?

Jos edelleen mietit, kannattaako messuille lähteä, niin kehotan miettimään, mitä lähtisit hakemaan. Mikäli tarkoituksenasi on ainoastaan hyötyä lukuisista messutarjouksista, niin ne kaikki ovat löydettävissä verkossakin. Googlaa ”matkamessutarjoukset 2018” tai käytä tuota valmista linkkiä ja sitten vaan luottokortti valmiiksi.

Messuille ei myöskään kannata lähteä ilmaisten ämpärien toivossa, vaikka niitä onkin siellä jaossa – olivat melkoisen suosittu messutuliainen monella.

 

 

Sen sijaan messuille kannattaa ehdottomasti lähteä, jos ei ole aivan varma, minne seuraavaksi matkustaisi tai edes siitä, millainen kohde kiinnostaisi. Messujen lukuisasta tarjonnasta luulisin jokaiselle löytyvän sopivan kohteen. Ja ehdottomasti kannattaa tutustua kotimaan matkatarjontaan, messuilla on esillä lukuisia kohteita ympäri Suomea.

 

Minä pidin erityisesti siitä, että messuilla pääsin tapaamaan monia matkabloggaajia. Viikonlopun ohjelmasta voi bongata monta bloggaajaa eri lavoilta tai sitten napata hihasta ihmisvilinässä. Me kaikki tykkäämme ihan varmasti jutella lukijoidemme kanssa!

 

 

 

 


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookissa suunnittelen kaikenlaista, innostun milloin mistäkin ja jaan risteilyjuttuja. Instagramin puolella pääsee seuraamaan matkoja reaaliajassa ja fiilistelemään menneitä. Twitteristä minut löytää… no, joskus. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.