Jouluksi lämpimään – kyllä kiitos!

”Kyllä jouluna kuuluu olla kotona…”

Niinhän se on. Jouluna ei saisi matkustaa minnekään, korkeintaan sukulaisten luo ja ehdottomasti Suomen rajojen sisäpuolella.

Me olemme pääsääntöisesti jouluna jossain muualla kuin kotona. Käymme sukulaisten luona ennen matkalle lähtöämme  ja toivotamme silloin hyvää joulua läheisillemme. Sitten voimmekin lähteä hyvin mielin matkaan.

Joulukuusi Meksikon tyyliin
Joulukuusi Meksikon Playa del Carmenissa.

Arkihuolesi kaikki heitä…

Joulu on aikaa rauhoittua ja rentoutua ja kotona se ei minulta vaan onnistu. Ne muutamat joulut, jotka olemme pariskuntana kotona viettäneet, ovat olleet kiirettä täynnä. Ennen joulua on kaikenlaisia valmisteluja kalenteri täynnä ja joulun pyhät menevät siinä, että joka päivä käymme sukulaisten luona.

Aattoillan olemme kotona kahdestaan, perinteenämme on runsas juustotarjotin ja hyvä viini sen kanssa. Vasta silloin on minullakin rauhallinen ja seesteinen olo. Harmi vaan, että se olo hälvenee heti seuraavana aamuna, kun taas lähdemme ajamaan vieraisille…

Matkoilla ollessamme vietämme yleensä aaton rannalla. Mikäs sen mukavampaa kuin lämpö ja valo sekä rauhallinen loikoilu aurinkotuolissa välillä kirjan sivuja käännellen. Kuulostaa minun korviini todella paljon rentouttavammalta kuin yllämainittu paikasta toiseen syyhkäily.

 

Las Palmasin joulukuusi
Joulukuusi illan hämärässä Las Palmasissa.

 

”Mutta joulunahan pitää olla lunta maassa ja pakkasta, vasta silloin on oikea joulu.”

Jos minä saan valita joulusään, on se mieluummin auringonpaistetta ja lämpöä kuin tällaista pitkittynyttä syyssäätä. Yksi parhaista joulumuistoistani on vuoden 2013 risteilyltä, kun  joulupäivän aamuna suuntasimme lidokannelle, minulla oli uusi joululahjakirja kädessä (jotain perinteitähän pitää olla, minulla se on joulukirja) ja olikin mukava loikoilla lämpimässä auringonpaisteessa lukemassa. Kotona olisin tehnyt saman olohuoneen nurkassa, tosin hieman eri vaatetuksella.

Allure of the Seas
Maailman suurimmalla risteilylaivalla joulukuusikin on niin iso, ettei millään mahdu kuvaan.

 

Samaisella risteilyllä kokoonnuimme jouluaattoiltana laivan kävelykadulle laulamaan joululauluja ja lopuksi alkoi sataa lunta – tosin keinolunta, mutta ihanan joulutunnelman siitäkin sai. Myönnän, että tuossa vaiheessa tuli kyynel silmäkulmaan. Joulu risteilylaivalla pysyy varmasti aina joulumatkojeni TOP-kolmosessa.

 

Joulupukki Allurella
Eipä tullut joulupukki reellä, vaan laskeutui jouluaamuna Allure of the Seasin kannelle tällä liikkuvalla cocktailbaarilla.

Joulu ensimmäinen tuo…

Ensimmäinen joulumme ulkomailla oli vuonna 2006, kun olimme Australiassa mieheni tuttavien luona. Jouluaattona kävimme eläintarhassa silittelemässä koaloja ja Tapaninpäivänä teimme, kuten australialaiset yleensäkin, ja suuntasimme rannalle.

Menimme lautalla Manlyyn ja sieltä suoraan rannalle ja uimaan. Sen jälkeen söimme pizzaa puistossa. Edelleen muistan ajatelleeni, että tällaista kuuluu jouluna olla. Rauhallista ja lämmintä.

Joulukoala.
Joulukoala. Ainoastaan Australiassa.

 

Taasen joululta kaikki alkaa näyttää…

Ei liene tämän kirjoituksen jälkeen yllätys, että tänäkään vuonna emme joulua vietä kotona, vaan Lanzaroten auringon alla. Jouluaaton suunnitelmiimme kuuluu tällä hetkellä aamupäivä rannalla, sen jälkeen käymme kaupassa ja haemme jotain hyvää syötävää illaksi, todennäköisesti katkarapuja. Joulukinkkua saamme syödä aivan tarpeeksi ennen aattoakin.

 

St Maartenin joulukuusi
Jouluiloa Karibialla eli joulukuusi St Maartenin tapaan.

 

Aiemmat Lanzarote-juttuni löydät näistä linkeistä:

Kiinnostaako Kanaria, lumoaako Lanzarote?

Jouluateria Lanzarotella

Aurinkoa, sangriaa ja bussien odotusta Lanzarotella

Ja vielä hotelliarviokin Puerto del Carmenista.

Vietätkö sinä joulua Suomessa vai ulkomailla?

Missä olisit jouluna mieluiten?


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookiin laitan paljon matkasuunnitelmia ja -haaveita ja Instagramissa pääset seuraamaan matkojani reaaliajassa.

6 thoughts on “Jouluksi lämpimään – kyllä kiitos!

  1. Oikeastaan mä pidän joulua ihan tavallisena päivänä, enkä sinänsä vietä sitä mitenkään erityisellä tavalla. Joulun aikaan monesti vain osuu muutama ylimääräinen vapaapäivä pyhien ansiosta ja ”koko maa” menee aikalailla ”kiinni”, joten joulua tulee ajateltua lähinnä helppona ajankohtana lähteä reissuun. Ja aina on lähdettykin! On oltu aika monesti Suomessa sukuloimassa (500 kilsaa himasta) ja melkein yhtä monesti sitten taas matkoilla kaukomailla. Mieluiten olisinkin jouluna esim. Aasiassa, vaikka Thaimaassa, jossa käsittämätöntä jouluhössötystä ei juuri ole, mutta tänä vuonna on vuorossa vain kotimaanmatka. Reissuun sitten joulun jälkeen ulkomaille.

    1. Jenni, itse asiassa, kun mietin, niin ei se joulu meilläkään kovin kummoinen juhlapäivä ole. Ehkä syödään vähän juhlavammin ja valitaan parempi viini. Joululahjoja ei olla vaihdettu enää vuosiin, vaan ostetaan yhdessä jotain kivaa ja pysyvää kotiin. Tai sitten joku matka.

  2. Jouluna olisin ehdottomasti ennemmin ulkomailla kuin Suomessa! Joulua muualla olemme viettäneet kerran. Sitten toisen joulun olimme poissa niin, että lähdimme kohti kanariaa vasta joulupäivä aamuna. Jos olisin joulun poissa, tekisin sen niin, että perheenikin olisi mukana ja se on tässä kohdin mahdotonta. Ihania joulukuvia sinulla. Nyt iski itsellekin kaipuu joulunvietosta lämpimässä. Tänä jouluna vietämme joulua ulkomailla mutta Hollannissa ja tyttäreni luona. Seuraavan vuoden jouluajankohtaa olen katsonut ja todennut, että sieltä saisi helposti parin viikon loman eli voisi lähteä jonnekin kauas. Tosin jouluajankohdan matkustamisessa on yksi huono puoli. Matkojen hinnat ovat huomattavasti kalliimmat kuin muuten.

    1. Sari, saa nähdä, miten tulevat muuttuvat perhekuviot vaikuttavat jouluihin. Karille kun alkaa vähitellen tulla lapsenlapsia. Vähän jo mietimme, että joku joulu olisi kiva olla kotonakin katsomassa, miltä se joulu ihan pikkuisten silmissä näyttääkään.

  3. Aivan samanlaiset ajatukset on minulla. Emme ole viettäneet joulua Suomessa ainakaan kymmeneen vuoteen. Mieluummin olen lämpimässä, viime vuosina Espanjan loma-asunnossamme. Jouluhulinaa on myös muualla kuin Suomessa. Joululaulut soivat kaupassa, tekopukkeja kiipeilee asuntojen parvekkeille tikkailla ja kaupat ovat pullollaan jouluherkkuja. Parasta joulussa on rauhoittuminen lämpimissä olosuhteissa. En kaipaa pakkasta ja lunta.

    1. Marja-Liisa, jouluhulinaa on toki muuallakin. Ehkä siihen vaan sitten suhtautuu eri tavalla, kun tietää olevansa lomalla. Ja lomalla kun ei ole pakko tehdä mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.