Vuoden 2015 matkat

Tämä vuosi alkaa olla jo loppupuolella ja suurin osa tämän vuoden matkoista on jo tehty. Tässä siis meidän aika normaali matkavuosi lyhyesti esiteltynä aikajärjestyksessä.

Lanzarote

Lähdimme tapaninpäivänä 2015 ensimmäistä kertaa Lanzarotelle, pohjoisimmalle Kanariansaarista, ja kaksi viikkoa kohteessa saivat meidät vakuuttuneeksi siitä, että takaisin on päästävä. Ihastuimme Lanzaroten valkoisiin taloihin ja monipuoliseen ruokatarjontaan ja sen vuoksi Lanzarote löytyykin tältä listalta kahdesti. Majoituimme Puerto del Carmenissa, hotellimme nimi oli Isla de Lobos ja matkanjärjestäjä oli Finnmatkat. Suosittelen sekä kohdetta (tietenkin) että hotellia. Hotelli sijaitsee rauhallisella kadulla, joka johtaa suoraan rantakadulle.


Southampton ja Anthem of the Seas

Huhtikuun lopulla lensimme Lontooseen, josta matkustimme Southamptoniin. Vappuaattona nousimme Anthem of the Seas -alukseen, joka oli tuolloin uusin Royal Caribbeanin laivoista. Kolmen päivän risteilyllä kävimme Belgian Bruggessa ja Le Havressa Ranskassa. Olimme matkalla juhlistamassa 10-vuotishääpäiväämme ja matka onnistui täydellisesti. Risteilyltä jäi päällimmäisenä mieleen kokonaan uudistunut ravintolakonsepti ja tietenkin suomalaiseen kulttuuriin tottuneelle hämmästyttävä palvelutaso ja asiakkaan huomiointi – tosin tietenkin juomarahojen toivossa.

Kuvassa yksi monista Anthemin ihmeistä, North Star -kapseli,

joka nousee korkealle laivan yläpuolelle.

Thassos

Kesäloman alkuun pitää päästä jonnekin kauas, mieluiten Kreikkaan, joka on meidän molempien ehdoton suosikkimaa vuodesta toiseen. Valitsimme kohteeksi Thassoksen saaren, joka palasi vuosien jälkeen Tjäreborgin lomaohjelmaan. Huikean pitkä hiekkaranta turkoosia merivettä ja maistuvia kreikkalaisia ruokia. Erikoisuutena saaren tavernoissa olivat simpukat, joita en ole muualla Kreikassa syönyt.

Kuva hieman valehtelee, rannat olivat pääasiassa hiekkarantoja.

Korfu

Heinäkuun lopulla palasimme Kreikkaan, tällä kertaa Korfun saarelle ja pieneen Agios Gordios -kylään. Viikko oli kuuma, parhaimmillaan – tai pahimmillaan – mittari näytti 40 astetta. Rannalla tuli lähinnä hikoiltua varjon alla, mutta plussana jälleen ihanat ruoat ja lämmin merivesi.

Lähikuvassa kleftiko, kreikkalainen liha-perunapata.

Tallinna

Syyskuussa matkasimme viikonlopuksi Tallinnaan juhlimaan 70-vuotispäiviä perheen parissa. Hotellin sijaan majoituimme 140-neliöisessä huoneistossa vanhassa kaupungissa ja matka oli kyllä huolellisen suunnittelun jälkeen täysi napakymppi.

Tukholma

Koulujen syyslomalla piipahdimme risteilyllä Tukholmassa. Päivän ohjelma oli rento, kävimme Abba -museossa ja kävelimme Södermalmilla.

Instagram -kuva Södermalmin ruskasta.

Lanzarote

Ympyrä sulkeutuu joulukuussa, kun lennämme työvuoden päätteeksi jälleen Lanzarotelle. Sieltä kotiin palatessamme onkin jo vuosi 2016, jolloin on luvassa vaihtelua tähän peruselämään ja matkailuun. Siitä lisää ensi vuonna.

Mitäs sanot? Onko matkoja mielestäsi liikaa vai liian vähän? Itse olen sitä mieltä, että aina voisi matkustaa vielä enemmänkin, mutta Kari muistuttelee, että töitäkin pitää tehdä. Ja voihan olla, että jatkuvaan matkustamiseenkin kyllästyisi. (Ehkä viidessätoista vuodessa.)


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookiin laitan paljon matkasuunnitelmia ja -haaveita ja Instagramissa pääset seuraamaan matkojani reaaliajassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.