Sympaattinen löytö Floridassa: Lauderdale-by-the-Sea (+shoppailuvinkki)

Pikainen pysähdys ennen risteilyä Floridassa? Suosittelen jättämään isot kaupungit – kuten Miami ja Fort Lauderdale – väliin ja hakeutumaan pieneen 6 000 asukkaan Lauderdale-by-the-Seahin.

 

Lauderdale-by-the-Sea

 

Olemme olleet kolmesti Karibian-risteilyllä ja kaksi kertaa lähtösatamana on ollut Floridan Fort Lauderdale. Ensimmäisellä kerralla majoituimme lähellä satamaa, mutta hankaluutena oli pitkät välimatkat. Esimerkiksi ruokakauppaan oli reilun 2 kilometrin kävely. Ihan ok menosuuntaan, mutta paluumatka ei enää kävellen sujunut. Taksit ja Überit toki helpottavat asiaa, mutta silti kaipasin jotain hieman kompaktimpaa ratkaisua.

Ja sellainen löytyikin: Lauderdale-by-the-Sea, joka nimestään huolimatta ei virallisesti kuulu Fort Lauderdalen kaupunkiin. Pikkukaupunki sijaitsee Fort Lauderdalesta pohjoiseen ja Port Evergladesin terminaaliin matkaa tulee noin 15 kilometriä.

 

Rantaelämää

 

Miten Lauderdale-by-the-Seahin pääsee?

Me matkustimme Miamin lentokentältä Tri-Rail -junalla. Lähin juna-asema on Cypress Creek, josta on suunnilleen 8 kilometriä Lauderdale-by-the-Seahin. Kannattaa kuitenkin miettiä etukäteen, miten aikoo päästä asemalta eteenpäin. Junan wifi-verkon avulla esim. Überin tilaaminen sujuu mainiosti. Me emme sitä tehneet ja hetken pohdimme täysin autiolla asemalla vaihtoehtojamme, kunnes kävelimme viereiseen hotelliin ja pyysimme respaa tilaamaan meille taksin.

Sama juna kulkee myös Fort Lauderdalen lentokentän ohi, mutta sieltä ottaisin suoraan auton alle, matkaa tulee noin 20 kilometriä.

 

Rannalla

 

Missä kannattaa majoittua?

Majoitusvaihtoehtoja löytyy motelleista resorteihin. Me yövyimme Horizon by the Sea Inn -nimisessä hotellissa, jossa kaksi yötä maksoi booking.comin kautta 187 euroa (huhtikuussa 2017). Tuolla hinnalla sai huoneen, jossa oli kaksi parisänkyä, tilava kylpyhuone ja noin sata tv-kanavaa. Aamupalaa hintaan ei sisältynyt, mutta heti hotellin vieressä oli pieni ruokakauppa, josta sai kätevästi aamukahvin ja jogurtin. Saman kadun varrella oli lukuisia muitakin hotelleja sekä pari isompaa kauppaa.

 

Anglin's Pier

Anglin's Pier

 

Mitä näkemistä Lauderdale-by-the-Seassa on?

Ykkösnähtävyys on Anglin’s Fishing Pier eli pitkä puinen laituri, josta pääsee kalastamaan tai sitten vaan nauttimaan merestä ja auringosta. Mikäli haluaa kävellä laiturin päähän, joutuu maksamaan pääsymaksun, joka oli pari dollaria päätä kohden. Jos haluat kalastaa, täältä voi vuokrata ongen ja ostaa pyydyksiä. Aurinkoisena lauantaipäivänä kalastajia oli kymmenittäin.

 

Anglin's Pier

 

Ongella

 

Sukelluksesta kiinnostuneet voivat lähteä retkelle vuonna 1900 uponneen englantilaisen höyrylaivan, S/S Copenhagenin, hylylle.

 

Anglin Square

 

Ja hei, katsokaa nyt näitä kuvia. Mulle tuli monta kertaa mieleen, että mahdanko olla aikamatkalla. Lauderdale-by-the-Sea näytti mun silmissä monissa paikoin ihan 1950-lukulaiselta. Ihastuin näihin väreihin ja fiilikseen.

 

Lauderdale-by-the-Sea

 

+ se lupaamani shoppailuvinkki

Ihan aina ei ole aikaa lähteä Sawgrass Millsin jättikokoiseen ostoskeskukseen, vaikka shoppailuintoa olisikin. Ja ihan suoraan sanottuna itsellänikin meinasi mennä hermot siellä: aivan liian iso minun makuuni.

Sen vuoksi katsoinkin jo etukäteen välimatkan hotellimme ja Coral Ridge Mallin välillä. Kävelyreissu kesti alle tunnin ja ihanassa Floridan säässä (ja vähemmän ihanassa jet lagissa) se tuntui ihan älyttömän kivalta.

 

Kartta: Google Maps

 

Coral Ridge Mall on huomattavasti järkevämmän kokoinen kuin Sawgrass Mills, mutta siellä on iso Target ja outlet-löytöjä rakastaville TK Maxx, Ross ja Marshall’s. Vimpasta löysin mm. Calvin Kleinin mekon 35 dollarilla. Targetin ruokaosastolta napattiin pari viinipulloa laivalle mukaan.

Seuraavalla Karibian-risteilyllä ei siis tarvitse miettiä, mihin majoittua ennen risteilyä. Menemme varmasti tänne uudelleen!

Lauderdale-by-the-Sean virallinen sivusto

Lauderdale-by-the-Sean kauppakamarin sivusto

Ihan kaikki risteilyjuttuni löytyvät T Ä M Ä N linkin takaa.


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookissa suunnittelen kaikenlaista, innostun milloin mistäkin ja jaan risteilyjuttuja. Instagramin puolella pääsee seuraamaan matkoja reaaliajassa ja fiilistelemään menneitä. Twitteristä mut löytää toistaiseksi aika satunnaisesti, mutta joskus kuitenkin…

One thought on “Sympaattinen löytö Floridassa: Lauderdale-by-the-Sea (+shoppailuvinkki)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.