Bula Fidzi! Päivä paratiisisaarella

Tyynenmeren-risteilyllämme odotin ehkä eniten kahta päivää Fidzillä. Saaret ovat kuuluneet unelmakohteisiini jo vuosia. Haaveissani on ollut päästä niin kauas kotoa kuin mahdollista ja Fidzi on todellakin aivan maailman toisella puolen. Milloinkaan en ole käynyt niin pitkällä idässä – enkä varmaan tule käymäänkään.

 

Laivan info-tv

 

Pysähdyimme kahdessa kohteessa Viti Levun saarella, Lautokassa ja Suvassa. Molemmissa kohteissa olimme ostaneet valmiit retket laivayhtiöltä, koska ajatus laivalta myöhästymisestä omatoimiretken vuoksi ei houkuttanut. Meillä ei ole aivan samaa seikkailumieltä kuin vaikkapa Vaihda vapaalle -blogin Elinalla ja Tomilla, jotka Argentiinassa risteilysatamassa vuokrasivat auton ja lähtivät katsomaan pingviinejä. Omin päin olisimme varmasti nähneet enemmän (ja halvemmalla), mutta olen tyytyväinen päiviimme Fidzillä näinkin.

 

Captain Cook Cruises

 

 

Tivua

 

Lautokan rannasta lähdimme purjeveneellä kohti Tivua-saarta. Vanuatun Mystery Islandin tapaan Tivuakin on asumaton saari, mutta tällä kertaa puitteet olivat hyvin toisenlaiset kuin Vanuatulla. Tivua on todella pieni saari, sen ympäri käveli noin vartissa – tai ainakin olisi kävellyt, jos huumaava helle ei olisi tehnyt liikkumisesta aika lailla hitaampaa – ja se on Captain Cook Cruisesin kohde snorklaajille ja sukeltajille.

 

Tivualla

 

 

Tivualla

 

 

Jo pienenä leikin välillä tuntikausia kummitätini luona kylpyammeessa ja sukeltaminen on mielestäni hurjan hauskaa. Testasin snorklaamista ensi kerran Thaimaassa vuonna 2009 ja ihastuin heti. Kari sen sijaan ei veden alla viihdy, joten tämä Tivuan -retki sopi meille mainiosti. Kari loikoili rannalla ja minä lähdin snorklaamaan ryhmän kanssa.

 

unelmaranta Fidzillä

 

Täsmennetään vielä, että snorklaus on kivaa ainoastaan niinä päivinä, kun minulla ei ole liikaa ongelmia hengitykseni kanssa. Minua vaivaa krooninen yskä ja hengenahdistus ja tällä kertaa kohdalle osui todella huono päivä. Vedenalaiset maisemat olivat upeita; näin kirkkaansinisiä meritähtiä, kauniita koralleja ja kaiken näköisiä kaloja. Hengittäminen oli juitenkin todella vaikeaa pienen putken läpi ja aloinkin vähitellen joutua paniikkiin. Olin kaukana rannasta ja minua pelotti. En pysynyt ryhmän mukana, eikä kukaan ollut ihan lähietäisyydellä.

Rauhoittelin itseäni parilla pienellä sukelluksella ja pääsin lopulta rantaan. Sitten harmitti. Olisin todella paljon halunnut vielä jatkaa snorklaamista, mutta kun ei keuhkot toimi, niin ei voi mitään. Kari ihmetteli itkuani, mutta kuuli kyllä hengityksestäni, että kaikki ei ole kunnossa. Itkin rannalla itkuni pois ja jatkoin päivää mukavammissa merkeissä. Nämä hengitysvaikeudet ovat olleet osa elämääni jo monta vuotta, eikä niihin tiedetä syytä. Tällä kertaa huono päivä osui todella kurjaan kohtaan.

 

Lounas Tivualla

 

Onneksi hengitys tasaantui rannalla ja kohta pääsi syömään. Meille oli katettuna salaatteja, grillattuja kasviksia ja kalaa sekä ihania hedelmiä jälkiruoaksi. Kaikesta huolimatta uskomattoman upea päivä. Captain Cook Cruises tekee näitä retkiä myös ilman kytköksiä varustamoihin ja suosittelen tätä retkeä ihan kaikille.

 

Captain Cook Cruises

 

Harmittelen edelleen sitä, että minulla ei ole yhtään kuvaa Tivuan vedenalaisesta elämästä. Tulevaa risteilyä varten ostinkin digikameralleni vedenkestävän pussin. Ehkäpä niitä kuvia pinnan altakin tänne päätyy…


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookissa suunnittelen kaikenlaista, innostun milloin mistäkin ja jaan risteilyjuttuja ja viinivinkkejä. Instagramin puolella pääsee seuraamaan matkoja reaaliajassa ja fiilistelemään menneitä. Twitteristä minut löytää ainakin maanantaisin #matkachatin aikaan.

One thought on “Bula Fidzi! Päivä paratiisisaarella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.