Ihan tavallinen päivä: aamusta iltaan risteilyaluksella

Millainen on tyypillinen päivä risteilylaivalla?

Minulta on turha odottaa kuvausta vaikkapa lapsiperheen päivästä. Kirjoitan ainoastaan siitä mistä tiedän eli tältä näyttää aikuisen (ja laiskan) pariskunnan päivä risteilyllä, kun laiva on satamassa. Esimerkkipäivässäni on varattuna retki laivayhtiön kautta iltapäiväksi eli laiva seisoo päivän satamassa.

Herätys ja aamiainen on suunnilleen yhdeksältä. Päätämme mennä aamupalalle noutopöytään, huonepalvelustakin aamiaisen olisi voinut tilata edellisenä iltana, mutta menemme mieluummin ravintolaan. Kolmantena vaihtoehtona olisi mennä a la carte -aamiaiselle.

 

003

Aamiaisen jälkeen menemme kannelle aurinkotuoleille lukemaan. Harkitsen hetken vesijumppaa, mutta en jaksa täydellä vatsalla. Jossain vaiheessa aamupäivää Kari hakee mojitot ja lukeminen jatkuu. Hieman viileämmällä ilmalla olisimme valinneet paikaksi katetun uima-alueen, joka on rauhallinen, koska se on suunnattu aikuisille.

005-002
007

 

Syömme lounaan laivan ravintolassa. Listalla on salaatteja, pastaa, kalaa ja pihvejä. Valitsemme salaatin. Noutopöydässä olisi myös lounas katettuna. Käymme lounaan jälkeen kahvilla kävelykannen kahvilassa ja otan sieltä evääksi pari croissantia.

Retkilipuissamme lukee kokoontumispaikka ja -aika. Olemme ajoissa paikalla ja saamme tarran ryhmämme merkiksi. Tässä vaiheessa tarkistamme, että hyttiavain on mukana, sillä ilman sitä ei pääse laivasta ulos. Sen avulla pysytään selvillä siitä, ovatko kaikki matkustajat palanneet ajoissa. Poistuttuamme laivasta retkibussit odottavat laiturin vieressä, joten menemme bussiin ja lähdemme retkelle.

 

005-001

 

 004-001

 

Kun palaamme laivalle, näytämme hyttikorttimme ja mukana olleet tavarat läpivalaistaan. Laivalle ei saa tuoda alkoholia, joten jätämme matkamuistopullomme laivayhtiön säilytettäväksi ja saamme sen viimeisenä iltana takaisin, kun pakkaamme tavaroitamme. 

 

023

002-001

 

Tarkistamme päivittäisestä risteilyohjelmasta, mikä on illallisen pukukoodi. Se vaihtelee casualista formaliin. Tänään on formal night eli pukeudumme ykkösiin ja lähdemme syömään. Ennen ruokailua käymme parissa valokuvassa. Valokuvaajia on laivalla joka ilta ja kuvaus on ilmaista. Maksat vain niistä kuvista, jotka haluat lunastaa itsellesi. Tällä tavoin meilläkin on siedettävän näköisiä perhekuvia vuosien varrelta.

 

001

002

 

Illallisella on vaikea valita, mitä tänään haluaisin syödä. Lopulta valitsen kaksi eniten houkuttelevaa alkuruokaa ja pääruoan valitsen siten, että pääsen maistelemaan toista suosikkiani Karin lautaselta. Valitsemme viinin listalta (viinipaketti on etukäteen maksettu) ja nautimme ruoasta.

004

005-003

 

Illallisen jälkeen siirrymme teatteriin seuraamaan illan esitystä ja kun löydämme paikat, tilaamme drinkit ja nautimme illasta. Esityksen jälkeen suuntaamme kasinolle ja tuhlaamme muutaman dollarin äkkirikastumisen toivossa. Rahojen häviämisen jälkeen poistumme nukkumaan.

 

054

Kuvat ovat sieltä täältä risteilyiltä vuosien varrelta.


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookissa suunnittelen kaikenlaista, innostun milloin mistäkin ja jaan risteilyjuttuja. Instagramin puolella pääsee seuraamaan matkoja reaaliajassa ja fiilistelemään menneitä. Twitteristä mut löytää toistaiseksi aika satunnaisesti, mutta joskus kuitenkin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.