Talvea pakoon, pliis!

Tää on taas tätä. Räntää, vettä ja lunta vuorotellen ja ihan koko ajan pimeää. Ihmettelen, jos joku eteläsuomalainen myöntää pitävänsä tällaisesta talvesta. Minä en ainakaan. Onneksi talven varalle on varattuna pari matkaa, joiden avulla pääsee hetkeksi tästä kaikkein synkimmästä ajasta pois.

 

Teneriffalla

 

Tiedän, että edelleen joillain on valmismatkoista käsitys, että siellä kuljetaan koko ajan isossa ryhmässä ja ainoastaan kielitaidottomat ostavat matkapaketteja. No, meillä on talvelle varattuna kaksi matkaa ja molemmat suurien matkanjärjestäjien kautta. Ihan vaan hinnan vuoksi. Ehkä osallistumme jollekin retkelle, ehkä emme. Katsotaan sitä sitten perillä.

Vuosi sitten kirjoitin joulumatkoistamme ja siellä ohimennen kommenteissa kirjoitin, että saa nähdä, vietämmekö tulevaisuudessa jouluja kotimaassakin, jos lapsenlapsia tulee. Suomi 100-vuonna niitä lapsenlapsia tupsahtikin maailmaan kaksi ja niinhän siinä kävi, että päätimme olla joulun Suomessa, jotta pääsemme näkemään vauvojen jouluriemun.

 

viinikorkkikuusi

 

Ihan koko joululomaa emme kuitenkaan Suomessa vietä, koska molempia kalvaa palava halu lämpimälle rannalle. Hetken matkoja tutkittuani päädyin varaamaan matkan Apollomatkoilta ja kohteeksi valikoitui tämän talven uutuus:

Salalah, Oman

Salalah tai Salala on Omanin sulttaanikunnan toiseksi suurin kaupunki ja siellä asuu vajaat 200 000 asukasta. Me matkustamme sinne upeiden rantojen vuoksi ja tarkoituksena olisi rentoutua ja levätä pitkän työvuoden päätteeksi.

 

Kuva: Pixabay

 

Ehdotonta plussaa tässä matkassa on Qatar Airwaysin reittilennot Dohan kautta. Kyseistä lentoyhtiötä on hehkutettu matkablogeissa melko lailla ja kiinnostaa itse päästä kokemaan Mondo-lehden lukijaäänestyksessä vuoden 2017 toiseksi parhaan lentoyhtiön ruoat ja palvelu.

Oman on tietenkin muslimivaltio, mutta Rantapallon artikkelin mukaan liberaali. Kunnioitamme toki paikallisia tapoja ja minä ainakin varaan mukaan pitkiä mekkoja ja huiveja, joilla saa olkapäät peittoon. Vaikka en itse ole uskonnollinen, on mielestäni aiheellista kunnioittaa toisten uskontoon kuuluvia piirteitä.

Mitä odotan lomalta?

 1. Uusia kokemuksia, koska olemme ensimmäistä kertaa matkalla arabivaltiossa.
 2. Hyvää ruokaa. Hotelliimme kuului automaattisesti All Inclusive eli kaikki ruoat ja suurin osa juomista kuuluvat hintaan. Toivon silti, että ruoassa on panostettu myös laatuun, ei ainoastaan määrään.
 3. No ne rannat!! Täydellisen rannan metsästys jatkuu yhä edelleen (ja varmaan koko loppuikäni) ja Salalahin ranta on kilometrien mittainen. Bonuksena siellä voi bongata kameleita – toivottavasti vain eivät tule liian lähelle.

 

Kuva: Pixabay

 

Jos talven ensimmäinen matka oli suureen tuntemattomaan, niin toinen matkamme onkin sitten suomalaisille erittäin tuttu, meille kuitenkin ensimmäinen kerta tähän kohteeseen eli:

Playa de las Americas, Teneriffa

Nyt ollaan valmismatkojen ytimessä eli matkustamme tammikuun lopulla Teneriffalle juhlimaan äitini 70-vuotispäivää. Äidilleni Teneriffan etelärannikko on tuttu matkakohde, mutta minulle aivan uusi tuttavuus. Tunnustan, että hieman kauhistuttaa, millainen meno ja meteli lomakohteessa on, sanoohan spain-tenerife.comin turistisivustokin kohteesta seuraavaa:

”Jos etsitte rauhaa ja hiljaisuutta, niin ehkä Playa de las Américas ei ole teitä varten.”

Kääk. Minä rakastan rauhaa ja hiljaisuutta työni vastapainoksi. Mutta tällä matkalla ollaan siis juhlimassa äitiäni ja se vie voiton hankalista ja meluisista oloista.

 

Äitini 60-vuotisillallinen Teneriffalla.
Hessu on muistoissamme mukana seuraavallakin reissulla.

 

Mitä odotan lomalta?

 1. Yhdessäoloa perheen kanssa. Matkalla mukana on äitini ja meidän lisäksi ihana siskontyttäreni Sinetta sekä Karin tytär perheineen. Pääsen siis lentokoneessakin leikkimään supersuloisen lapsenlapsemme kanssa. (Tässä kohtaa blogiani lukevat äidit huomaavat, että minulla ei ole mitään tajua lentämisestä vauvojen kanssa.)
 2. Aurinkoa ja valoa. Takuuvarmoja tammikuussa Teneriffalla. Jee!
 3. Äitini 70-vuotisjuhlia. Tarkoituksena on mennä johonkin hieman parempaan ravintolaan, josta varmasti saa herkullisia kalaruokia. Suosituksia otetaan vastaan.

 

Eiköhän näillä pärjää seuraavat pari kuukautta. Muista ensi vuoden matkoista tulee juttua tammikuun puolella, niitäkin on jo varattuna aika lailla (eli vuosi täyteen…)

Jouluksi lämpimään – kyllä kiitos!


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookissa suunnittelen kaikenlaista, innostun milloin mistäkin ja jaan risteilyjuttuja ja viinivinkkejä. Instagramin puolella pääsee seuraamaan matkoja reaaliajassa ja fiilistelemään menneitä. Twitteristä minut löytää… no, joskus. 

 

6 thoughts on “Talvea pakoon, pliis!

 1. Ihan kivat matkat tulossa! Playa des Americaksessa voi olla rauhassakin. Itse ainakin nautin Teneriffan moninaisuudesta. Muuten Apollomatkoilta mekin ostimme Jordanian matkan. Välillä on kiva mennä ns valmismatkallakin vaikka ei se juurikaan eroa mitenkään omatoimimatkasta paitsi siinä ehkä, että lennot ja hotellivalinta tulee tehtyä samasta paikasta ja maksun saa maksaa osissa; ensin varausmaksu ja sitten kuukausi ennen loppuosa. Mukavia reissuhtkiä 2018!

  1. Kiitos, Sari! Ja hyvä tietää, että omaa rauhaakin etelä-Teneriffalta löytyy. Mukavia reissuja myös sinulle!

 2. Oi, Oman on varmasti mielenkiintoinen kohde jossa lämpöä riittää! Sellaiseen paikkaan kyllä kieltämättä mieli halajaa täältä Suomen loskasta ja räntäsateesta.
  Teneriffalla en ole minäkään käynyt, mutta toivotaan että reissunne on oikein onnistunut ja ikimuistoiset syntymäpäivät!

  1. Virpi, sääennusteet lupaavat Omaniin 30 astetta tuossa joulun hujakoilla ja eihän siihen ole enää kuin kaksi viikkoa. Kiitokset toivotuksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.