Spa Eutonos, rauhallinen kylpylä Teneriffan etelärannikolla

Rantalomalla Teneriffalla oli aikaa myös muuhun. Spa Eutonoksen upea hieronta- ja kylpyläpaketti oli syntymäpäivälahja äidilleni ja samalla pääsin minäkin rentoutumaan ja viettämään kahdenkeskistä aikaa äitini kanssa.

 

 

Minne me ollaan menossa? Kerro jo…

Koko kylpyläkäynti tuli yllätyksenä äidilleni ja hyvä niin. Aloitimme helmikuisen lauantain kakkukahveilla ja kuohuviinillä ja sen jälkeen ilmoitin, että varttia yli kymmenen olisi tarkoitus lähteä ja bikinit olisi syytä olla matkassa mukana.

Vajaan kahdenkymmenen minuutin automatka tuntuu muuten huomattavasti pidemmältä, kun toinen inttää koko ajan vieressä, että mihin nyt oikein ollaan matkalla. En kertonut. Lopulta (pienten navigointiongelmien jälkeen) pysähdyimme Sheraton La Caleta Resort & Span eteen ja lähdimme etsimään pohjakerrosta ja siellä sijaitsevaa kylpyläosastoa.

 

Olin tulostanut tilausvahvistuksen ja esitin sen kylpylän vastaanotossa. Saimme kylpytakit, pyyhkeet ja varvastossut ja siirryimme pukuhuoneeseen. Tässä vaiheessa (kielitaidoton) äitini onnistui kuitenkin tunnistamaan keskustelustamme sanan ”massage” ja alkoi udella hieronnasta. Turha kai sanoa, että en edelleenkään paljastanut mitään yksityiskohtia.

Laitoimme vähäiset vaatteemme pukuhuoneen kaappiin ja lähdimme hoitolan puolelle odottelemaan. Saimme ensin eteemme lomakkeen, jossa piti kertoa terveystietojamme ja sen jälkeen pääsimme hoitohuoneeseen, jossa oli kaksi hierontapöytää vierekkäin.

Hieronta oli täsmälleen sitä mitä pitikin: rentouttavaa ja sopivan kevyttä ja hellää. Tarkoitus ei ollut saada lihasjumeja liikkeelle, vaan ainoastaan nauttia rauhallisesta kosketuksesta. 15 minuutin hieronta oli tähän kohtaan todella taivaallinen kokemus ja hieronnan päätteeksi meitä odotti lasilliset kuohuviiniä.

 

Kuva: www.spaeutonos.com

 

Onko tässä vielä jotain muutakin tulossa?

Kuohuviinin jälkeen siirryimme kylpyläosaston puolelle ja aloitimme ulkoaltaasta. Vierekkäin oli kaksi identtistä allasta, mutta ei pidä antaa pelkän ulkonäön hämätä. Testasin onneksi molempien altaiden lämpötilan ja ei varmaan ole yllättävää, että valitsimme lämpimän veden. Kylmässä vedessä kun pääsee polskimaan Suomessakin. Altaiden vieressä oli ihana sadevesisuihku, jonka vesi solisi pienten kivien väliin. Tunnelma oli aivan täydellinen ja nautimme auringonpaisteesta ja lämpimästä vedestä.

 

 

Oo, miten iso ihmiskattila!

 

Sitten siirryimme etsimään äitini lempparia eli poreallasta. Tai siis ihmiskattilaa, kuten hän sitä kutsuu. Spa Eutonoksen poreallas oli ehkä suurin ikinä näkemäni ja mikä parasta – me olimme siellä pitkän aikaa ihan kahdestaan. Porealtaassa oli hämmästyttävän mukavat metallirunkoiset penkit, joiden välistä vesi suihkusi selkään ja jalkoihin. Äitini nautti olostaan ja minä loikin ympäri allasta etsien uusia suuttimia, jotka saisin toimimaan. Ehkä hieman voisin harjoitella paikallaan oloa jossain vaiheessa.

 

Porealtaan viereisellä seinällä oli useita pieniä soppia, tutkin nekin kaikki. Sieltä löytyi lisää sadevesisuihkuja, eräässä suihkussa oli lisätoimintona arctic mist – arktinen sumu. Siltä se tuntuikin, en tykännyt. Kylmähuoneen päätimme jättää muille, mutta höyrysauna ja etenkin sen katossa tuikkivat väriä vaihtavat valot olivat minun mieleeni. Äiti viihtyi paremmin porealtaassa.

 

 

Oisko jo aika lähteä…?

Puolentoista tunnin polskuttelun ja hemmottelun jälkeen nappasimme kylpytakkimme ja siirryimme takaisin pukuhuoneeseen. Taisimme olla turhankin säntillisiä, tuskinpa kukaan olisi meitä pois ajanut, vaikka olisimme ylittäneet pakettiin kuuluneen ajan kylpylässä. Molemmat olimme tosin jo hieman nälkäisiä ja nappasimme siis vaatteemme ja taksin ja hurautimme takaisin hotellillemme.

 

Loppuun pari käytännön asiaa, mikäli piipahdus kylpylässä alkoi kiinnostaa:

  • Spawellplus -ketjuun kuuluvia kylpylöitä tai hoitoloita on Teneriffalla kaikkiaan kahdeksan.
  • Meidän Spa & Masaje -pakettimme hinta vaihtelee kylpylöittäin, Spa Eutonoksessa sen hinta oli netistä varattuna 35 € / henkilö. Lisäkustannuksia tuli kylpytakeista 2,50€ / takki ja varvastossuista 2,99€  / pari.
  • Spa Eutonoksessa oli ikärajana 16, joten lapsiperheille tämä paikka ei sovellu.

Suosittelen paikkaa lämpimästi nautiskeluun joko yksin tai kaverin kanssa. Eutonos on muuten kreikan kieltä ja tarkoittaa hyvää.

Todella osuva nimi.

 

 

 

 


Onhan Matkailoja jo seurannassa FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä?

Erityisesti ilahdun, jos jätät kommentin minulle. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.