Hotelliarvio: Hilton Salalah Resort

Kovin usein ei meidän matkabudjetilla majoituta viikkoa Hiltonissa. Tällä kertaa se oli halvin vaihtoehto Salalan hotelleista, tosin vaihtoehtoja oli valmismatkan vuoksi ainoastaan neljä.

Apollomatkojen pakettiin kuului deluxe-huone (koko noin 42 neliötä), johon luvattiin kuuluvaksi parveke tai terassi. Joissain huoneissa ei ole kumpaakaan ja osuimme tällaiseen parveekkeettomaan huoneeseen. Aluksi se hieman harmittikin, mutta kun hotellin alueella oli sen verran monta ravintolaa, joissa pystyi istumaan iltamyöhään, niin eipä sillä parvekkeella olisi ihmeempää tehnyt. Etenkin, kun ravintolasta tilattuja juomia ei saanut vielä huoneeseen.

 

Kuva: www.hilton.com

 

Hotellihuone

Jostain kumman syystä en saa ikinä otettua huoneesta kuvia siinä vaiheessa, kun en ole vielä levitellyt vaatteitani ympäri huonetta. Nappasin kuvat huoneesta Hiltonin kotisivulta, huoneemme oli aika lailla kuvassa olevan kaltainen, sohva oli hieman eri paikassa.

Hotellihuoneen neliömäärä tuntui jopa hieman suurelta verrattuna siihen, miten vähän vietimme huoneessa aikaa. Päivät oleskelimme allasalueella ja auringonlaskun aikoihin kävimme yleensä rantakävelyllä. Seitsemän aikoihin menimme syömään ja sen jälkeen istuimme ravintolassa jutellen ja lämmöstä nauttien. Sekä muutamasta drinkistä. Tarjoilu pelasi ja oli todella nopeaa.

Ja kirsikkana kakun päällä: kylpyhuoneesta löytyi kylpyamme. Voi autuutta. Tykkään ihan mielettömästi sujahtaa vaahtokylpyyn kirjan kanssa ja ohimennen vienosti pyytää Karia tuomaan lasillisen viiniä ammeen laidalle. Tällä kertaa jouduin unohtamaan viinin, mutta ammeessa tuli rentouduttua.

 

Al Maha -ravintola

 

All inclusive ja hotellin ravintolat

All inclusive -pakettiimme kuului aamiais-, lounas- ja illallisbuffet Al Maha -ravintolassa ja vaikka pekonia ei ollutkaan tarjolla, ruoka oli todella hyvää. Kuten jo aiemmassa postauksessani kerroin, olisimme voineet kuvitella olleemme risteilyllä.

Paitsi että osa ruoista oli todella mausteisia. En edelleenkään oikein tiedä, mitä kuuluu omanilaiseen ruokakulttuuriin, mutta hotellimme ruoka oli melkoisen intialaisvaikutteista; curryja ja masalaa ynnä muuta.

 

Al Maha-ravintola

 

Yhtenä, vapaavalintaisena iltana pakettiimme kuului ruokailu rannan lähellä sijaitsevassa Palm Grove -ravintolassa. Kävimme varaamassa pöydän ennakkoon ja sovimme samalla 4 ruokalajin menun. Pakettihintaan kuului lasillinen viiniä, lisälasista jouduimme maksamaan erillishinnan, vaikka viini muuten kuului all inclusive -pakettiin.

Lisälaskua meille tuli myös meren herkut -annoksesta, jonka päätimme tilata yhtenä iltana. Annoksen hinta oli 13 OMR (n. 26 euroa) ja lautasella oli hummeria, mustekalaa, kalafile ja katkarapuja. Hinta oli annoksen kokoon ja laatuun nähden todella kohtuullinen, suosittelen!

 

Kala-annos

 

Gluteeniton ruokailu

Meinasinpa unohtaa kokonaan kirjoittaa tästä, mutta hienosti sujui gluteenittomaltakin. Aamupalalla oli tarjolla gluteenitonta leipää ja muiden ruokailujen yhteydessä etenkin jälkiruokiin oli selvästi merkitty gluteenittomat vaihtoehdot. Olisin toivonut samoja merkintöjä pääruokiinkin, mutta kokeneella keliaakikolla oli suht helppo valita varmasti gluteenittomia ruokia – etenkin, jos on kokemusta intialaisesta ruoasta.

 

Rantabaarissa

 

Plussat ja miinukset

Plussaa:

  • henkilökunnan määrä ja palvelun taso: kaikki asiat hoituivat viivyttelemättä ja hymyillen
  • lisätilojen laajuus: hotellissa oli (pienehkö) kuntosali, kauneushoitola, business center, jossa teimme lähtöselvityksen ennen kotimatkaa
  • ruoan määrä ja laatu: määrä oli toki itse rajattavissa, mutta ruokien taso ja gluteeniton tarjonta oli aivan mahtava

Miinukset:

  • all inclusive -paketti päättyy lähtöpäivänä klo 12, kun hotellista lähtö on klo 20.30. Kannattaa kysyä, saako huoneen pitää hieman pidempään, jolloin all inclusive -ranneketta voi käyttää lounaalla.
  • kaikissa huoneissa ei ole parveketta
  • hotellin toisen siiven lähellä on rakennustyömaa: roskaa lenteli välillä aika lailla ilmassa

 

Lisävinkkinä:

Mikäli on samaan hotelliin (tai johonkin muuhun Hiltoniin) matkalla, kannattaa liittyä kanta-asiakkaaksi. Omanin matkalla tuli pienenä yllätyksenä, että saimme viikoksi maksuttoman wifin käyttöömme, vaikka olimme varanneet matkan ulkopuolisen tahon kautta.

 

Ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä, että Hiltonissa palvelu pelaa ja ruoka on ensiluokkaista. Enpä vaan ole ennen kokeillut all inclusive -versiona, toimii.

 

 

 

 


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookiin laitan paljon matkasuunnitelmia ja -haaveita ja Instagramissa pääset seuraamaan matkojani reaaliajassa.

Rantalomalle Omaniin: Salalah on aurinkoinen uutuuskohde

Hotelliarvio: Hilton Helsinki Airport

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.