Vuorotteluvapaan saldo – jäätiinkö plussan puolelle?

 

Johonkin ihmeeseen aika juoksee. Tuntuu siltä, että ihan juuri kirjoitin tänne vuorotteluvapaan ensimmäisestä päivästä ja nyt on sitten viimeinen lomapäivä käynnissä.

Ajattelin vähän koota yhteen vuorotteluvapaan hyviä ja huonoja puolia kaikille, jotka miettivät vapaan toteuttamista jossain vaiheessa. (Tosin tässä vaiheessa voi olla, että menee pinnistelyksi noiden huonojen puolien etsiminen, mutta katsotaan…)

039
Varjoliitäjiä Australian Newcastlessa


Olen todella onnekas, sillä viimeiset puoli vuotta olen voinut keskittyä tekemään ihan just sitä, mitä haluan. Enkä nyt puhu mistään suurista kuvioista. Jos aamulla herätessä on tuntunut siltä, että voisin vielä hetkeksi jäädä nukkumaan, niin mikä ettei. Tai jos suurin tavoite päivälle on ollut saada kesken oleva kirja luettua, niin hyvä. 

011
Kalastaja Anse Vatan rannalla Uudessa-Kaledoniassa

Omaa aikaa

Vähän hermoilin helmikuussa (ainakin hiljaa ja sisäisesti), että mitäköhän tästä tulee, kun tuijotetaan toistemme naamoja vielä tiiviimmin kuin työvuoden aikana. Kyllästyyköhän toisen seuraan ja alkaa kaivata jotain muuta, yksinoloa tai muiden seuraa?
008
Ajopuuta Uudessa-Kaledoniassa

Aikaa parisuhteelle

Turhaan jännitin. Tämän jakson jälkeen me ollaan vielä tiiviimmin ME. Tällä hetkellä molemmille on vaikeaa lähteä edes kauppaan yksin, elämme aika tiiviissä symbioosissa. Ehkä ihan hyväkin, että työviikot tuovat taas molemmille vähän sitä yksin olemistakin.
067
11. hääpäivä Sevillassa
017
Australian Newcastlessa

Muistoja maailmalta

Ennen kaikkea tämä jakso jää mieleeni upeiden reissujen vuoksi. Ensin Australia ja 12 yön risteily. Sen päälle pääsiäinen hyvien ystävien luona Sydneyssa ja lento Adelaideen, jossa kävimme katsomassa Karin vanhoja asuinpaikkoja 25 vuoden takaa.
Reilut 10 viikkoa asuimme Espanjan Torreviejassa, josta olen kirjoittanut jo paljon, tässä vielä linkki Torreviejan suosikkeihini. Vaikka olemme olleet jo kotonakin kuusi viikkoa, edelleen kaipaan Torreviejan helppoa ja rentoa elämää.

041

Budjetti

Jos nyt jotain negatiivista pitää viimeisestä puolesta vuodesta sanoa, niin todettava on, että kyllähän siihen rahaa kului. Omat eläkesäästöni tyhjenivät (jälleen) ja saan aloittaa säästämisen alusta ja Kari lunasti pienen osan osakesalkustaan.
Mutta. Olimme valmistautuneet tähän jo pari vuotta, joten ihan nollille ei pankkitili huvennut. Hyvä niin, sillä uusia matkojakin on tiedossa.
012
Kari Rundle Mallilla Adelaidessa
Jos siis edes mietit vuorotteluvapaan pitämistä, suosittelen ottamaan selvää uusista ehdoista esim. Kelan sivuilta ja eikun hakemusta sisään. Minulle tämä tauko teki todella hyvää.
Kuvat ovat vuorotteluvapaan varrelta ja valittu ihan vaan fiiliksen pohjalta.

Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookiin laitan paljon matkasuunnitelmia ja -haaveita ja Instagramissa pääset seuraamaan matkojani reaaliajassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.