Slipstop -tossut laukkuun ja eikun matkaan!

*Yhteistyössä Slipstop.fi


Äitini päätti jättää Suomen talven taakseen ja lähteä talveksi etelään muuttolintujen tapaan. Lomakoti talveksi löytyi lopulta Espanjan Torreviejasta ja äiti totuttelee asumaan hieman erilaisessa ympäristössä ja asunnossa kuin täällä Suomessa.


Mikä talvimuutossa huolestuttaa?

Ennen lähtöä äitiäni huolestutti lähinnä se, miten pärjää kielen suhteen paikan päällä, jos jotain sattuu. Itse olen eniten huolissani siitä, että äidille sattuu onnettomuus hänen talvikodissaan. Suomessa liukkaista kelistä varoitellaan pihoilla ja kaduilla, mutta Espanjassa liukasta pitääkin varoa lähinnä sisätiloissa.

Asuntojen laattalattiat ovat kastuessaan liukkaita, samoin tietenkin uima-allasalue. Lisäksi vuokra-asunnossa on melkoisen jyrkät ja kapeat rappuset –  tietenkin laatoilla päällystetyt. Äitini lonkka on leikattu kolme kertaa, joten hänen on syytä olla erityisen varovainen, mutta muutenkin vanhuksilla saattaa yksikin kaatuminen aiheuttaa pitkän vuodelevon.

Slipstop -tossut matkalaukkuun

Kesällä löysin huojennuksen huoliini: Slipstop -tossut. Jaa että mitkä? Slipstop -tossut ovat ihoystävälliset ja hengittävät tossut, jotka istuvat jalkaan kuin jämäkät sukat. Tossuissa on pitävä liukuestepohja ja niitä voi käyttää ihan minkä ikäisenä tahansa.

Ostin sekä äidille että itselleni Slipstopit lähi-Prismasta ja testasimme tossuja jo kesällä Espanjassa ja lokakuussa Karibian -risteilyllä. Tossut sai puettua helposti jalkaan ja ne pysyivät paikoillaan erinomaisesti.

Äitini tykkäsi erityisesti siitä, että Slipstopien kanssa oli paljon turvallisempaa mennä uima-altaaseen, tossut toivat varmuutta askeliin altaassa.

Slipstopit altaalla

Minä pidin siitä, että tossut oli kevyt pakata mukaan ja rannalla pikkukivet eivät sattuneet lainkaan jalan alla. Lisäksi risteilylaivalla aurinkokansi on todella kuuma paljailla jaloilla kävellessä. Slipstopit jalassa oli huomattavasti helpompi kävellä.

Slipstopit sopivat kaikille

Slipstop on turkkilainen brändi ja on pienen sattuman ansiota, että tossuja saa myös Suomesta. Suomalaiset sisarukset Lotta ja Monika tutustuivat tossuihin, kun Lotta asui Turkissa ja etsi lapsilleen tossuja. Sitten Monika osti tossut lapsenlapsilleen ja ahkeran käytön jälkeen sisarukset halusivat jakaa mainiot tossut muidenkin tietoon. 

Tossut valmistetaan Turkissa tarkkaan valvotuissa olosuhteissa ja kokoja löytyy koosta 18 aina kokoon 44.

Äidilläni ja minulla on sama kengänkoko 36 ja Slipstopeista meille paras koko on lasten XL, joka vastaa kokoa 33-35. Tossut kannattaa siis ostaa hieman omaa jalkaa pienempinä.

Värejä ja kuoseja löytyy ihan varmasti kaikkien makuun. Äidilleni ostin Stripe Junior -tossut ja itselläni on Aquarium – tossut.

Ja nyt saan arpoa yhteistyössä Slipstop -tossujen maahantuojan kanssa yhdet vapaavalintaiset tossut blogini lukijoille. 

Edit. Arvoin voittajan, onnea Satu! Sinulle on lähetetty sähköpostia.

Kiitos kaikille osallistuneille!

Äiti muuten laittoi just viestiä. Tänään 3 tuntia altaalla ja Slipstopit tietenkin jalassa.

57 thoughts on “Slipstop -tossut laukkuun ja eikun matkaan!

 1. Oi, mä haluun voittaa arvonnasa nimen omaan jokapaikan tossut.
  heino.leena at gmail.com

 2. Matkoille ottaisin mukaan ja kerrostalon saunassa olisivat oivat. Toivon arvan suosivan.

 3. Ensi kesän Italian matkalla menisivät käyttöön itselle. Ehkä sitä ennen voisin käyttää niitä jo uimahallisssa ja kylpylässä. Lapsilta tossut jo löytyvät ja he käyttävät niitä päiväkodissa sekä lomalla altaalla.

 4. Nää ois hyvät sisäkengät, joilla voisi poiketa pihaympäristöön esim. viemällä roskat.

  Lisäksi soveltuisivat hyvin ulkomaan matkoille, missä on tosiaan usein noita liukkaita laattalattioita.

 5. Ois varmaan kätevät ottaa reissuille mukaan tai uimahalliin.

 6. Ihan loistava keksintö lomamatkoille; rantahiekalle, allasalueelle ja kylppäriin! Koti-Suomessa uimahalliin ja saunaosastolle, kyllä löytyisi käyttökohteita! 🙂

 7. Reissujen uima-allasalueille tarvitaan! jennimariajarvinen at gmail.com

 8. Itselleni tulisi. Monta kertaa itseni loukanneena liukkailla kaakeleilla kaatuen tarvitsen ehdottomasti tällaiset tossut

 9. Kylpylään itselle, esteettisestä syystä…kun yksi varvas erottuu epäeduksi niin en mielelläni paljasjaloin kuljeskele

 10. Nämä on niin loistavat tossut että meille kyllä hankitaan jo pian seuraavaa kokoa olevat. Viime syksynä oli kovassa käytössä etelän lomalla niin rannalla kuin altaallakin. Nyt talvella käytetään uimahallissa, on sikahyvät tällaisen 2veen kanssa joka juoksee joka paikkaan..

 11. Meillä ollut pienellä kerho-, uima-, tarha- ym tossuina. Tykkää niistä niin kovin että pitää kotonakin. Nyt osoittautunut vallan päteviksi harrastuksenkin parissa. Itselle tuli hankittua samalla että pysyy parkourissa natiaisen menossa mukana. Eli meillä tarve taaperon kasvavan jalan vuoksi uutta tilalle!

 12. Heti seuraavalle matkalle ottaisin mukaan. Ja uimahalliin myös!

 13. Meillä tulisi tarpeeseen juuri kävelemään oppineelle talven etelän reissulle ja sen jälkeen koittavalle päiväkoti-taipaleelle 🙂

 14. Nämä antaisin lapsenlapselleni, jonka kanssa käymme paljon uimassa. Olisivat varmasti hyvät vauhdikkaalle 3- vuotiaalle!

 15. Avantouintiin, ei niinkään veteen, mutta kulkureiteille, suihkutiloihin ja hämäriin saunoihin.

 16. Tämä tulisi kuin tilauksesta kun vanhat tossut alkavat käydä pieneksi! Slipstopit menisi meidän perheen 2,5 vuotiaalle vauhtihirmulle jokapäiväiseen käyttöön päiväkotiin, leikkipaikkoihin, kylpyyn, uima-altaalle yms.

  Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta ja hyvää Joulun odotusta!

 17. Kuulostaa hienolle keksinnölle. Diabeetikkona jalkojen suojeleminen pikkuhaavereilta on tärkeää. Nämähän on reissuissa kätevä matkakumppani.

 18. Jokapäivääseen käyttöön omalle tytölle, kun vanhat tossut jäävät pieneksi. Kerhoon, muskariin, jumppaan, uimaan jne 🙂

 19. Voi,ois kyllä mukavat matkoilla sekä uimahallissa ja vesijumpalla.

 20. Reissuun mukaan, koti- ja ulkomaan matkalle. Ja voisivat olla mukavat kotikäytössäkin.

 21. Äidilleni (80 v) antaisin lahjaksi, avannolla käydessä varmasti ihan ehdottomat 🙂 ja muulloinkin liikkuessa hyvät!

 22. Nää olis täydelliset perheuintiin! Muutenkin haastavaa välillä 2v termiitin kanssa kun sairastan sekä paikallista kipuoireyhtymää (crps) ja fibromyalgiaa, niin nämä toisivat varmuutta liikkumiseen muksun kanssa ☺️

 23. Keväällä ollaan lähdössä reissuun ja taaperon perässä saa juosta. Olisi siis tarpeen nämä tossut niin itselle kuin nopealiikkeiselle jälkikasvullekin.

 24. Käyttäisin tossuja uimahalleissa, kuntosaleilla ja saunareissuilla. Kerran kaatunut työmatkalla jonka jälkeen jäi käteen pysyviä jäykkyysasteita ja kiputiloja sekä hermovaurio joten enää en halua kaatua.

 25. Nämä olisivat omallekin äidilleni hyvä turva liukastumista vastaan. Hänellä on myös lomkka leikattu ja joutuu kulkemaan liukkaita maalattuja rappusia.

 26. Uimahalliin, syksyllä kaaduin niin että nivelsiteet nilkasta revähtivät, nyt herkempi uusille vammoille, yritän välttää kaikin tavoin

 27. Olispa ihanat, arvostan myös keveyttä kun matkalle mukaan pakataan! 🙂

 28. Torrevieja on mukava paikka niin kesällä kuin talvella! Mukavaa talvea äidillesi Costa Blancalla! 🙂 Omat vanhempani ovat viihtyneet jo vuosia ja itsekin on tietysti tullut käytyä todella monesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.