Von Krahli Aed, helppoa herkuttelua Tallinnassa

Myönnetään. En ole kovin seikkailunhaluinen, tuskin olen sitä koskaan ollutkaan. Tämä näkyy muun muassa siinä, että helposti valitsen aina samoja ruokapaikkoja, jos matkustan tuttuihin kohteisiin.

 

Ruokalistaa tutkimassa

 

Tällä kertaa päätin kuitenkin kokeilla Tallinnassa jotain uutta ravintolaa. Vaatimuksina olivat tuon uuden tuttavuuden lisäksi ruokalista, josta löytyy helposti gluteenitonta syötävää Karille. Pienimuotoisen etsinnän jälkeen päädyin varaamaan pöydän Von Krahli Aed -nimisestä ravintolasta Rataskaevu-kadulta.

 

Rataskaevu, Tallinna

 

Ennen matkaa mietin, onko pöytävaraus tarpeen lauantaina lounasaikana. Ilmeisesti ei, sillä vapaita pöytiä oli jonkin verran. Itse haluan kuitenkin varmistaa asiat ihan viimeisen päälle, joten varmasti jatkossakin varaisin pöydän. Sujui muuten helposti sähköpostin avulla ja pöytävaraus vahvistettiin heti seuraavana päivänä viestin lähettämisestä.

 

Von Krahli Aed, Tallinna

 

Kohdallemme osui Tallinnassa kevyt pakkaspäivä, lunta putoili hiljalleen alas taivaalta ja mieli teki sisälle lämpimään. Von Krahli Aed näytti jo ulkoa päin erittäin kodikkaalta ja sisätiloissa hämyisän rauhallinen tunnelma rauhoitti ostosten keskellä.

 

 

 

Von Krahli Aed, Tallinna

 

Viinilaseja ravintolassa

Alkuruoat

Olin etukäteen tutkinut ruokalistaa netistä (kaikkihan niin tekevät, eikö?) ja hieman suunnittelin akvaviitissa marinoitua graavikuhaa alkuruoaksi. Tarjoilijamme kertoi meille kuitenkin päivän keitosta ja olimme molemmat myytyjä saman tien. Munakoiso-tomaatti-valkosipulisosekeittoa. Nam. Maistui vielä paremmalta kuin kuulosti.

 

Alkukeitto

 

Vinkiksi muuten, että keittoannoksen voi pyytää puolikkaana, jos epäilee omaa jaksamistaan melko ison ja täyttävän keiton jälkeen. Me teimme näin. Keiton kanssa minulle tarjoiltiin herkullista virolaista leipää voinokareella, jonka päälle oli ripoteltu sormisuolaa. Kari ei valitettavasti saanut leipää lainkaan.

 

Virolaista leipää

Pääruoat

Joskus käy näinkin. Päädyimme molemmat samaan pääruokaan, vaikka listalla monia houkuttelevia annoksia olikin. Söimme siis valkopapu-palsternakka-juuriselleripyrettä, palsternakkatikkuja, paahdettua punakaalia ja lehtikaalia sekä katajanmarja-omenahilloa. Tuollaisenaan vegaani ja gluteeniton annos.

 

Vuohenjuustoa ja valkopapupyrettä

 

Ankankoipi ja valkopapupyre

 

Otin omaan annokseeni lisäksi vuohenjuustoa vaahteransiirapilla ja se oli juuri sopivan suolainen ja maistuva herkku annokseeni. Joskus harvoin valitsen kasvisruokia ruokalistalta, mutta harvoin ne maistuvat näin hyvältä. Kari söi oman annoksensa confit-ankankoivella. Sopivan kevyt vaihtoehto sekin. Annokset olivat todella kauniita – granaattiomenan siemenet kimaltelivat lautasilla rubiinien lailla – ja ennen kaikkea kokonaisuus oli mietitty siten, että ilman lisukkeitakin annos olisi varmasti maistunut.

 

Viinilasit

Lasku, kiitos.

Ruokien lisäksi joimme lasilliset talon punaviiniä ja hanavettä. Loppusumma kaiken herkuttelun jälkeen oli 41,40€, joten taisimme löytää uuden suosikkiravintolan Tallinnasta.

Plussaa:

-vegaanisuus ja gluteenittomuus. Sopivia annoksia listalla oli useita.

-hintataso. Etenkin, kun ruoan taso on näin korkea.

Miinusta:

-gluteenittoman leivän puute. Kari katsoi aika kaihoten minun leipiäni.

Mietiskelin lähtiessämme Tallinnasta, että ilmeisesti riittäisi, jos kulkisi ainoastaan Rataskaevu-kadulla ja pysähtyisi syömään silloin, kun tulee nälkä.

Muita Tallinnan ravintola-arvioitani:

Rataskaevu 16, pirullisen suosittu ravintola

Kivi Paber Käärid, gluteeniton ravintola Telliskivessä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.