Omat suosikkini Torreviejassa (ja lähiympäristössä)

Haikeaa, mutta totta. Reilut kymmenen viikkoa on kulunut täällä Espanjan lämmössä ja vähitellen on tullut aika valmistautua kotimatkaan. Valitsin tähän tekstiin omia suosikkejani Torreviejasta ja lähistöltä, kun täällä on ollut aikaa nähdä ja tehdä kaikenlaista.

Nämä ovat siis täysin subjektiivisia mielipiteitäni ja joillain osa-alueilla en edes harkinnut muita vaihtoehtoja, kun ensimmäisellä kerralla löytyi hyvä.

Paras paella

Arrocería El Sarmiento

Paellaa on tultu maisteltua monessakin paikassa, mutta ihan ensimmäisen illan kokemus oli paras. Arrocería El Sarmiento sijaitsee Torrevieja-Cartagena -tien varrella, käytännössä jo Orihuela Costan puolella. Ravintolassa paella tehdään avotulella ja tarjoillaan ohuen ohuena kerroksena, jolloin paellaan tarttuu myös savun makua. Meidän iberianpossu-herkkutattipaellamme maistui todella herkulliselta.

Paras ranta

Playa de La Mata

Jos et ole vielä lukenut hehkutustani rantalomista, linkki vanhaan tekstiin on tässä. Espanjan -asuntomme on muuten lähes täydellinen, mutta lähiranta on surkea. Pieni ja kivinen. Ei ollenkaan meidän mieleemme. Onneksi Torreviejasta löytyy useita muita rantoja. Omaksi suosikikseni valitsin La Matan rannan, joka on reilut 2 km pitkä hiekkaranta. Merivedessä on kiviäkin siellä täällä, mutta ne pystyy hyvin välttämään.

La Mataan pääsee kahdella eri bussilla, sillä sekä A– että A2 -linja vie sinne. Heinä-elokuussa A-bussi kulkee 15 minuutin välein, mutta reitti on huomattavasti pidempi kuin A2 -bussilla.

Ainoana miinuksena sanoisin vessan puutteen (rantaravintoloissa toki pystyy käymään vessassa) ja aurinkotuolien hinnan, joka on sama kaikilla Torreviejan rannoilla. 13 euroa kahdesta aurinkotuolista, huh. Paikallisilla onkin omat aurinkotuolit ja -varjot rannalla mukana.

Paras ajanviete

Minigolf La Mosca

Pelaamme minigolfia aina, kun löydämme ratoja. Virallinen nimihän on ratagolf, eikä minigolf-radoilla ole yleensä paljon yhtäläisyyksiä oikeisiin golfkenttiin. Minigolf La Mosca on kuitenkin iloinen poikkeus, radat muistuttavat oikeita golfväyliä hiekkaesteineen ja näillä väylillä oli Karillekin haasteita.

Minigolf La Mosca sijaitsee jälleen Torrevieja-Cartagena -tien varrella Orihuela Costalla ja helpoin maamerkki on liikenneympyrä, jonka toisella puolella on Lidl ja toisella Burger King. Minigolf on Burger Kingin puolella ostoskeskuksen katolla. Hinta on 5€ henkilöä kohden, mutta samalla rahalla saa kiertää niin monta kierrosta kuin haluaa.

Paras kauneushoitola

Peluquería Estetica Olalá

Kauneushoitola Olalá sijaitsee Punta Marinan ostoskeskuksessa ja valitsin sen aluksi sijainnin vuoksi. Kävin ranskalaisessa manikyyrissä, joka maksoi 11 euroa, ja mielestäni sain hyvin vastinetta rahoilleni. Hinnat ovat siis todella kohtuulliset, Karin parturikäynti maksoi 9 euroa ja kallein käyntini maksoi 30 euroa, kun minulle tehtiin jalkahoito Shellac- lakalla.

Pienenä varoituksen sanana, että tässä paikassa ei puhuta suomea lainkaan ja englantikin sujuu vain muutamalta työntekijältä. Minä puhuin kosmetologin kanssa vähän espanjaa, muutaman sanan englantia ja loput eleillä. Hyvin pärjättiin molemmat.

Paras asunnonvälittäjä

Zariko

Meidän loma-asuntomme on vuokrattu Zarikon kautta ja olemme todella tyytyväisiä saamaamme palveluun. Saimme asunnon vuokraamisen ja vuokrasopimuksen hoidettua todella hyvissä ajoin ennen Espanjaan saapumista ja Espanjassa asumisen aikana Mia Komppa on ollut aina valmis auttamaan, jos on tullut ongelmia. Meillä netti takkuili jonkin aikaa toukokuussa ja oli ihana soittaa Mialle, joka aina vastasi aurinkoisena puhelimeen: ”Hei Pirita!”

Zariko myös myy loma-asuntoja, mutta iso plussa siitäkin, että eivät ole lähteneet meille markkinoimaan ostettavia asuntoja. Sanoimme alussa selkeästi, että tällä hetkellä meillä ei ole omaan asuntoon Espanjassa varaa ja Zarikon puolelta se hyväksyttiin heti. Ehkäpä palailemme asiaan muutaman vuoden kuluttua…

Tässä siis pieni TOP5-lista. Toivottavasti saat siitä vinkkejä omaan lomaasi Torreviejassa. Kuvat ovat tällä kertaa minigolf La Moscasta sekä pieneltä merimatkalta, jonka teimme juhannusviikolla 2016. 


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookiin laitan paljon matkasuunnitelmia ja -haaveita ja Instagramissa pääset seuraamaan matkojani reaaliajassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.