Kuohuviiniä ja mansikoita Lonnan saarella

Pienen tauon jälkeen bloggailu jatkuu jälleen. Tervetuloa mukaani Lonnan saarelle Helsingin edustalle.

Lonnan saari sijaitsee 1,5 kilometrin päästä mantereelta ja lauttamatka saarelle kestääkin vain noin 7 minuuttia. Oli muuten ehkä lyhin laivamatkani ikinä. Meidän piti aluksi lähteä Suomenlinnaan piknikille, mutta pikkiriikkinen Lonna houkutteli tutustumaan ja sinne oli todella näppärä mennä Kauppatorilta. Edestakainen matka maksoi 4,50€/hlö eli pääsimme saarelle ja takaisin alle kympillä.

 

Lonnan saari ilmasta
Kuva: www.lonna.fi

 

Saari on vain 150 metriä pitkä, joten kävelimme ympäri saaren ja väistelimme vihaisia hanhia. Sähinän syy oli helppo ymmärtää, kun bongasimme ainakin 4 pesää ympäri saarta ja kaikissa runsaasti munia. Muistathan siis, että Lonnaan ei saa viedä vapaana liikkuvia koiria. Muuten saarelle ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -kokoiset kävijät.

 

Piknikherkkuja

Meillä oli syytä juhlaan, sillä juhlimme saaripiknikillä 12-vuotishääpäiväämme.

Silkkihäitä siis ja ainakin ilma oli kuin silkkiä, ihanan lämmintä ja kimaltavaa. Olimme pakanneet mukaamme kylmää kuohuviiniä, herkullisen makeita mansikoita ja kermaisen pehmeää valkohomejuustoa. Aikomuksena oli ostaa lisäksi Lonnan vohvelibaarista höyryävän rapea vohveli, mutta niitä ei saanut vielä gluteenittomina. (Lupasivat tosin, että jo tällä viikolla 21 on tulossa toinen vohvelirauta gluteenittomia herkkuja varten.)

 

Meidän hääpäivänämme 12 vuotta sitten oli ensimmäinen sen kevään lämmin päivä ja miltei samaan päästiin nytkin. Hieman viileällä rantakalliolla oli mukava istuskella ja nauttia eväistä, jutella niitä näitä ja hieman suukotella. Maisemat olivat aivan mielettömät. Saaren kartassa piknikpaikkamme on nimellä Helsinki Panorama View ja oli aivan nimensä veroinen paikka.

 

Matkailoja Lonnalla

 

Lonnan historiaa

Lonnan saari on ollut turisteille avoinna vasta vuodesta 2014. Saaren historiasta löytyy mielenkiintoisia tarinoita: siellä on käyty neuvotteluita Suomen sodan aikana ja 1830-luvulla Lonnasta tuli ruudin käsittely- ja varastopaikka.

 

Vuonna 1944 saarella aloitettiin merialusten demagnetisointi, jonka tarkoituksena oli tehdä alukset immuuneiksi merimiinoille. Demagnetisointilaitteet ovat edelleen nähtävillä saarella, mutta vanhat miinamakasiinit ovat muuttuneet juhlatiloiksi. Minua ainakin houkuttaisi ajatus juhlista näin pienellä saarella, mutta eipä taida olla sellaisia juhlia tulossa…

 

Helsinki seaview

 

(Pahoittelut muuten kuvien laadusta, mutta varmaan ymmärrätte, että hääpäivänä ajatus oli hieman jossain muualla kuin valokuvaamisessa. Kaikki kuvat on tällä kertaa räpsitty Samsungin kännykällä.)

Ja hei, en todellakaan oo unohtanut meidän viime reissua eli risteilyraporttia Karibialta on tulossa…


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookissa suunnittelen kaikenlaista, innostun milloin mistäkin ja jaan risteilyjuttuja ja viinivinkkejä. Instagramin puolella pääsee seuraamaan matkoja reaaliajassa ja fiilistelemään menneitä. Twitteristä minut löytää ainakin maanantaisin #matkachatin aikaan.

2 thoughts on “Kuohuviiniä ja mansikoita Lonnan saarella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *