Helposti Lontooseen – Heathrow Connect

Heathrow’n lentokentältä pääsee monin eri keinoin Lontoon keskustaan. Ennen suosin metroa, mutta nykyään kuljen Heathrow Connect -junalla.

Selkeästi nopein vaihtoehto on matkustaa Paddingtonille Heathrow Express -junalla, joka kulkee 4 kertaa tunnissa ja matka-aika on ainoastaan 15 minuuttia. Liput ovat kuitenkin mielestäni aika kalliita, kentältä ostettuna £22-£25/suunta.

 

Heathrow Connect

 

Aina ei kannata valita halvinta vaihtoehtoa

Kenellekään vakilukijalle ei varmaankaan tule yllätyksenä, että me tykkäämme säästää rahaa aina kuin mahdollista. Ihan aina se ei tarkoita halvinta vaihtoehtoa, tässäkin tapauksessa metro Paddingtonin asemalle olisi ollut selkeästi halvempi. Oyster -kortilla metro maksaa (matkustusajankohdasta riippuen) £3.10-£5.10. Matka kestää kuitenkin kauan ja metroasemien rapuissa ainakin minulla menee hermot matkalaukun kanssa.

 

Heathrow Connect

 

Heathrow Connect

Heathrow Connect on juna, joka on tarkoitettu etenkin lentokentän työntekijöille, joten se pysähtyy muutamalla asemalla lentokentän ja Paddingtonin rautatieaseman välillä. Matka-aika on aika tarkkaan puoli tuntia. Mikäli hotellisi ei sijaitse Paddingtonin läheisyydessä, suosittelen jäämään junasta jo Ealing Broadwayn asemalla ja vaihtamaan siellä Central tai District Linen metroon. Jää nimittäin ainakin yhdet portaat väliin.

Me matkustimme molempiin suuntiin lähes tyhjissä junissa. Matkatavaroille oli runsaasti tilaa ja junavaunut olivat todella siistejä. Junasta löytyy tietenkin myös wc. Myyntiä junassa ei ole, joten osta lippusi ja vaikkapa kuppi kahvia ennen junaan siirtymistä.

 

Heathrow Connect

 

Miten löytää oikeaan junaan?

Varsin helposti. Seuraa Heathrow Expressin opasteita, niin löydät ensin automaatin, josta voit ostaa lipun. Huomaa kuitenkin, että jos valitset näytöltä suoraan yhdensuuntaisen/menopaluumatkan, ostat lipun tuplahintaiseen Expressiin. Alkunäytön alareunassa lukee Heathrow Connect. Paina sitä ja valitse ja maksa lippu. Menopaluulippu on voimassa 30 vuorokautta. Meidän menopaluulippumme maksoivat  £20.70 henkilöä kohden eli noin 23,50 €.

Lipun ostamisen jälkeen seuraa jälleen Heathrow Expressin opasteita. Molemmat junat lähtevät samalta laiturilta ja kuulutukset sekä näyttötaulut kertovat selvästi, kumpi juna on tulossa.

 

Valitse viisaasti

Samainen junalaituri oli täynnä matkustajia menossa Express -junalla Lontooseen. Me jouduimme odottamaan maksimiajan eli puoli tuntia, sillä edellinen Connect -juna oli juuri mennyt. Totesimme kuitenkin, että meillä on aikaa odottaa.

Jos sinulla on kiire Lontoon keskustaan, suosittelen Heathrow Expressiä. Muuten sanoisin, että kannattaa odottaa seuraavaa Heathrow Connect -junaa ja matkustaa halvemmalla ja huomattavasti väljemmin.


Matkailoja voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä.

Facebookissa suunnittelen kaikenlaista, innostun milloin mistäkin ja jaan risteilyjuttuja ja viinivinkkejä. Instagramin puolella pääsee seuraamaan matkoja reaaliajassa ja fiilistelemään menneitä. Twitteristä minut löytää ainakin maanantaisin #matkachatin aikaan.

 

 

 

2 thoughts on “Helposti Lontooseen – Heathrow Connect

  1. Moikka!
    Oon ensi viikolla lähdössä Lontooseen ekaa kertaa ja nyt tässä vähän jo etukäteen kattelen, että miten päästään Heathrowlta keskustaan. Olen kanssa tullut siihen lopputulokseen, että tuo Connect olisi paras, kun pitää päästä Paddingtonin asemalle. Automaatista siis saa liput kyseiseen junaan ja juna lähtee samalta laiturilta Expressin kanssa? Vähän jännittää, mutta selvitään! 😀

    1. Jep, varmasti pärjäät! Laiturilla kannattaa varmistaa, että on menossa oikeaan junaan, muuten voi tulla kallis yllätys. Mukavaa matkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.